Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Gemeentelijke Sportterrein Lede
Lede legt thuiswinst vast in de eerste helft
Gentil Dossche

Al in de eerste helft legde Jong Lede de basis voor een verdiende zege. Waarschoot pruttelde nog even tegen maar had nooit uitzicht op puntengewin.

De wedstrijd was amper op gang getrapt of Verdonck mikte een voorzet van De Coster in het zijnet. Even voor het kwartier viel een slecht ontzette vrije trap voor de voet van Jonas Droessaert en die had maar binnen te duwen. Waarschoot was van slag tot Van Landeghem een collectieve aanval zegevierend besloot. Kort na het halfuur kwam de thuisploeg terug op voorsprong. Verdonck bediende De Coene en Lebegge mocht zich omdraaien. Een paar minuten later had de bezoekende doelman een knappe reactie in huis om verder onheil te voorkomen toen De Coene hem op de korrel nam. Uitstel maar geen afstel want nog voor de pauze waren de bezoekers uitgeteld. Droessaert rondde voorbereidend werk van De Coene en Verdonck met het hoofd af.

Waarschoot bleek ook na de rust te onmachtig om het roer om te gooien en voor de thuisploeg hoefde het niet meer. De Coene diepte de voorsprong uit en met een laat doelpunt kon Danneels de pil nog enigszins verzachten.

Jong Lede: Heiremans, Heuvinck (83’ Polfliet), Heyndrickx, De Grauwe, Dhondt, Droessaert, De Coster, Brantegem (73’ Bontinck), De Coen, Govaert en Verdonck (79’ De Ridder).

FC Waarschoot: Lebegge, Danneels, De Buysser, Van Duysen, Sabbe, Van Landeghem, Omo (59’ Cools), De Grande (65’ Van Damme, De Wispelaere, Notte en Sucaet.

Doelpunten: 13’ Droessaert 1-0, 18’ Van Landeghem 1-1, 32’ De Coene 2-1, 39’ Droessaert 3-1, 58’ De Coene 4-1, 88’ Danneels 4-2