Vrasene
Lovendegem
Datum: 15/12/2007 19:30
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Gemeentelijk Stadion Vrasene
Lovendegem krijgt een patat van Vrasene
Gentil Dossche
| 0 reacties
Lovendegem krijgt een patat van Vrasene
Foto: © SC

Ze zullen Lovendegem graag zien terugkomen in Vrasene. In vier confrontaties kon de Waaslandse ploeg 25 keer scoren. Deze keer waren het er acht, al zag het er lange tijd anders uit.

 
De bezoekers zorgden voor het eerste gevaar en meteen was het ook raak. De diepgestuurde Baatout probeerde doelman Schaep te lobben. De thuisportier kon afweren, maar in de voeten van Moerman en die knalde binnen (9’). Vrasene reageerde en kende ook wat geluk. Een voorzet kwam ongelukkig op het hoofd van Wesley Van Audenaerde terecht en via Van Heule werd de bal tegen de lat gewerkt. In de daaropvolgende scrimmage schoot Penneman de gelijkmaker op het bord (19’). Even voor het halfuur ging een dreigend schot van Dhakouani naast. Slag op slinger kreeg geel-blauw het deksel op de neus. Raaymakers werd diep gestuurd, kapte Plaetevoet uit en kon strak voorzetten naar de tweede paal waar Verbeke de 2-1 aantekende (27’). Lovendegem was nog niet eens bekomen van de opdoffer of Dhakouani verslikte zich in Raaymakers en via de bezoekende doelman trof deze raak (28’). Lovendegem leek uitgeteld en Raaymakers pakte uit met een geweldige volley die net naast de paal verdween. In het laatste kwartier van de eerste helft trokken de bezoekers op zoek naar de aansluitingstreffer. Martens haalde uit vanop twintig meter maar de vingertoppen van Schaep en de lat stonden een doelpunt in de weg. De thuisploeg moest met 10 verder toen Van Puymbroeck een 2de geel kreeg voorgeschoteld.
 
Lovendegem begon met voetballende intenties aan de tweede helft en Carl VandenBussche kwam in de ploeg voor Erik Cannoot. Het was dan ook duidelijk, Lovendegem gaf zich nog niet gewonnen. Het geluk – of ongeluk – zit soms in een klein hoekje. Yuruk kon diepgaan en wou voorzetten maar mistrapte zich. De bal kreeg een vreemde curve, draaide over Van Heule en ging net naast de paal binnen (50’). Toen de snelle Raaymakers bij een uitval de bal naast Van Heule wou trappen raakte deze hem met de arm … buiten de 16. Rood voor de Lovendegem-goalie en bij gebrek aan reservekeeper moest VandenBussche in doel (54’). De aanhoudende commentaar van Dhakouani leverde hem een 2de geel op en Lovendegem moest met 9 verder. Even over het uur dreigden de bezoekers via Moerman maar Schaep lag in de weg. Raaymakers maakte van een vrije trap gebruik om de score uit te diepen (68’). De wedstrijd bloedde nu dood. Lovendegem kon onvoldoende dreigen en Vrasene bezondigde zich te vaak aan de buitenspelval. VandenBussche kon een voorzet niet voldoende wegwerken en ook Yuruk trapte zijn 2de binnen (82’). Voor zijn derde treffer van de wedstrijd glipte Raaymakers nog eens door de buitenspelval (83’). Net voor affluiten kon de ingevallen Bordui een vierde treffer voor Raaymakers klaarleggen.
Voor Lovendegem komt de eindejaarsperiode geen moment te vroeg zodat ze een aantal geblesseerden kunnen recupereren na nieuwjaar. De eerste match is alvast tegen Sint-Gillis-Waas, waar we op de tweede speeldag verrassend gingen winnen. 
KFC Vrasene: Schaep, Maes, Yuruk, Penneman, Janssens, Van Elst, Van Puymbroeck, Raaymakers, De Breucker, De Ryck (83’ D'Eer), Verbeke (74’ Bordui). 
KSK Lovendegem: Van Heule, Plaetevoet, Van Audenaerde (83’ Ponnet), De Baets, Neirynck, Dhont, Moerman (83’ Kalkan), Dhakouani, Baatout, Martens, Cannoot (46’ VandenBussche). 
Doelpunten: 9’ Moerman 0-1; 19’ Penneman 1-1; 27’ Verbeke 2-1; 28’ Raaymakers 3-1; 50’ Yuruk 4-1; 68’ Raaymakers 5-1; 82’ Yuruk 6-1; 83’ & 86’ Raaymakers 7-1 & 8-1