FC Lebbeke
Berlare
Datum: 16/12/2007 14:30
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 16
Rapide houdt Berlare in bedwang
Gentil Dossche
| 0 reacties
Rapide houdt Berlare in bedwang
Foto: © SC

Net zoals op de openingsspeeldag bleef de partij tussen Rapide Lebbeke en SK Berlare in evenwicht. De bezoekers, aan een flinke remonte bezig, blijven zich vooraan handhaven. De thuisploeg krijgt nu misschien de kans een paar gekwetsten te recupereren.

Berlare trok direct ten aanval en vooral Bart Van de Sompel hield de thuisverdediging aan de praat. Twee kopballen en een knal over doel zorgden voor het eerste gevaar. Steven Vandersnickt had een magistrale pass in de voet en stuurde Gregory Van den Bergh door het centrum alleen op Tomas Suls af. In twee tijden stond de openingstreffer op het bord (16’). De wedstrijd viel dan stil tot aan het halfuur. Bart Verhulst verstuurde een verre, hoge voorzet en Yves Vanderstraeten moest de bal van onder de lat tippen. Rapide voelde dat er wat inzat en Kevin Trienpont ging over links aan de haal. Met een gemeten voorzet bereikte hij Siemen Verhaegen en de gelijkmaker hing tegen de netten (33’). Kort voor de rust was Siemen Verhaegen de bezoekende verdediging te snel af, maar Joeri Vanderveken kon de voorzet nog net opruimen.
 
Leo Van der Elst bracht na de rust Jeroen Boone in en die zal zich zijn eerste actie nog lang herinneren. Lendert Putteman draaide zich voorbij de verdediger die hem foutief tackelde en de bal ging op de stip. Kevin Trienpont stuurde Yves Vanderstraeten naar de verkeerde hoek (47’). De bezoekers reageerden en de Lebbeekse achterhoede werd paniekerig. Nicky Baert knalde eerst het leder voorlangs, maar bij een volgend geharrewar was het wel raak (65’). Doelman Suls was attent op een schot van Robin Praet. Een deviatie van Steven Vandersnickt op een vrije trap van Kevin Perez kon slechts met moeite worden weggewerkt. Met een verre inworp bereikte Fabio Vergucht het hoofd van Nicky Baert, die doorkopte. Steven Vandersnickt nam over en kopte de bal op de paal (78’). Een vrijschop van Kevin Trienpont zoefde naast de muur maar ook rakelings naast de verste paal (79’). Perez nam een voorzet van Praet in één tijd op de slof. Tomas Suls gaf geen krimp. Ei zo na kreeg Rapide opnieuw het deksel op de neus. Robin Praet vlamde een voorzet van Vergucht echter in de wolken.
 
Na de voor velen welgekomen eindejaarsonderbreking trekt Rapide Lebbeke op zondag 6 januari 2008 naar SK Lebeke-Aalst. SK Berlare krijgt dan JV Kruibeke op bezoek.
 
Rapide Lebbeke: Tomas Suls, Kevin Scheerlinckx, Peter Van Brempt, Steven Vereeken, Sven Mergan, Koen Baetens, Lendert Putteman, Jeff De Visscher, Siemen Verhaegen, Bart Verhulst, Kevin Trienpont. Res. Koen Mathys, Steff De Visscher, Michael Mannaerts, Jan Van der Jeugt
 
SK Berlare: Yves Vanderstraeten, David Vastenavondt (46’ Jeroen Boone), Cliff Vermeir (76’ Kevin Perez), Robin Praet, Fabio Vergucht, Bart Van De Sompel (60’ Nicky Baert), Gregory VandenBergh, Steven Vandersnickt, Tom De Rechter, Matthias Lambrecht, Joeri Vanderveken. Res. Timmy Merckx
 
Doelpunten: 16’ VandenBergh 0-1; 33’ Verhaegen 1-1; 47’ Trienpont 2-1; 65’ Baert 2-2
 
Gele kaarten: 43’ Vastenavondt; 57’ Verhulst; 59’ Baetens; 89’ Van Brempt