Analyse HSV: Rampseizoen vergeten

Philippe Crols
| 0 reacties
HSV: Rampseizoen vergeten
Foto: © SC

Hamburger SV heeft na het rampseizoen van vorig seizoen opnieuw aangeknoopt met goede resultaten. De ploeg van Vincent Kompany moest enkel op het einde van de heenronde Bremen en Bayern een beetje laten gaan. Toch mag HSV nog titeldromen koesteren.

Verwachtingen voor het seizoen

De verwachtingen voor aanvang van het seizoen waren uiteraard vrij groot. Toch waren ze in Hamburg iets voorzichtiger na de blamage van vorig seizoen. Met Huub Stevens stond nu echter wel een man aan het roer die er eind vorig seizoen ook al wat vorm in kreeg. Hij moest en zou de lijn doortrekken dit seizoen. Concurreren met Bayern leek te hoog gegrepen, maar een plaats in de Champions League leek dan weer wel een realistisch doel.

Verloop van de eerste ronde

HSV begon met twee 1-0-overwinningen alvorens op speeldag drie de boot in te gaan te Bochum. Eventjes was HSV de kluts kwijt. Bayern werd op een gelijkspel gehouden, maar nadien was Eintracht Frankfurt wel te sterk.

Vanaf speeldag zes zette Hamburg wel een sterke reeks neer wat de club bovenaan bracht. Er werd een fraaie 19/21 geboekt. Landskampioen Stuttgart en Dortmund beten in die periode de tanden stuk op HSV. Enkel Wolfsburg kon toen een puntje pakken. Op speeldag dertien volgde er de topper tegen Schalke. In Gelsenkirchen werd het 1-1. HSV had dus nog niet verloren tegen een rechtstreekse concurrent, maar daar kwam begin december verandering in. HSV ging na een Europese opdracht onderuit tegen Werder Bremen.

Hamburg was ook blij dat het winterstop was, want na die partij tegen Bremen volgde er slechts gelijke spelen tegen Cottbus en Karlsruhe.

In Europa overwinterde Hamburg zonder problemen in de UEFA Cup.

Wat brengt de toekomst ?

Hamburg mag dan weliswaar nog titeldromen koesteren, wij zien ze in de eindafrekening net iets tekort komen. Het probleem bij HSV is dat het vooral te afhankelijk is van Rafael van der Vaart. Als hij geschorst of geblesseerd raakt zit HSV in de problemen. Het zal allicht bikkelen worden met Leverkusen, Schalke en Bremen voor een Champions League-ticket.

Uitblinker – Ontgoocheling

Zonder twijfel was de uitblinker bij HSV tot dusver Rafael Van der Vaart. De spelmaker bleef uiteindelijk in Hamburg en daar mag HSV heel bij mee zijn. Dankzij hem staat HSV zo hoog in het klassement. Ook mogen we de goede prestaties van Vincent Kompany eens aanhalen. Ook de goals, zeven om precies te zijn, van Olic mogen we niet vergeten.

Mohamed Zidan was een van de nieuwkomers in Hamburg, maar hij kon geen meerwaarde bieden. Hij zou slechts een keer scoren en iets meer dan 500 speelminuten krijgen. Verder heeft ook Romeo Castelen er een matige eerste ronde op zitten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties