Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Riverside Stadium
Liverpool wint weer niet
Yves Dekoning

Liverpool FC blijft met de punten morsen. In Middlesbrough konden de Reds na rust nog een punt uit de brand slepen. Voor Liverpool het vierde gelijkspel op rij, de derde keer 1-1.

Liverpool kon voor rust weinig op touw zetten en Middlesbrough kreeg dan ook steeds meer vertrouwen. Er waren wel een schot van Steven Gerrard en een kopkans voor Sami Hyypiä, maar Boro had de wedstrijd verder onder controle. In de 26ste minuut kwam de thuisploeg via George Boateng verdiend op voorsprong. De middenvelder zette zelf de aanval op en na vier tussenstattions werkte hij de bal tegen de netten.

Na de pauze probeerde Liverpool terug te klauwen, maar Boro had alles onder controle. De thuisploeg was via Stewart Downing nog het dichtst bij een doelpunt. Met wat hulp van het doelkader kon Pepe Reina een grotere achterstand voorkomen. Twintig minuten voor tijd bezorgde Fernando Torres Middlesbrough een kater door hard binnen te knallen.

Doordat Everton won van Manchester City, klimt Liverpool naar de vierde plaats in de stand. Voor Middlesbrough blijft het vechten tegen de degradatie. Er is momenteel voor de club een ademruimte van vier punten.