Frankfurt rukt verder op

Nico Wieme

Frankfurt heeft zijn goede vorm bevestigd tegen Arminia Bielefeld. In het Waldstadion werd Arminia verslagen met 2-1. De ploeg uit Hessen zet zo zijn opmars verder in de Bundesliga. Bielefeld komt door deze nederlaag in zeer nauwe schoentjes te zitten.

Eintracht Frankfurt-Arminia Bielefeld betekende een confrontatie tussen de nummer acht en de nummer veertien uit de Bundesliga. Frankfurt doet het niet onaardig. De club beleefde een wat kleurloze heenronde, maar hoopt nu met enkele gerichte aankopen af en toe voor een stunt te kunnen zorgen. Vorige week werd alleszins hoopvol begonnen met een klinkende 0-3-overwinning op het veld van Hertha Berlijn. De Tsjechische nieuwkomer, Martin Fenin, bewees meteen zijn waarde door alle drie de doelpunten te scoren. Bielefeld beleeft een moeilijker seizoen. Vorige week verloor het op eigen plein de zespuntenmatch tegen VfL Wolfsburg. Arminia bleef daarmee vlak boven de degradatieplaatsen. De nieuwe coach, Michael Frontzeck, kon duidelijk nog niet voor de kentering zorgen.

De wedstrijd kwam maar moeizaam op gang. Eintracht toonde zich aanvankelijk niet de ploeg die met gemak afstand nam van Hertha Berlijn. Zowel de thuisploeg als de bezoekers kwamen maar zwak voor de dag. Tot opnieuw Martin Fenin acht minuten voor de pauze zijn duivels ontbond. De Tsjech bediende Patrick Ochs en diens voorzet van op rechts werd door Ionannis Amanatidis (foto) in doel verlengd. Meteen de zevende seizoenstreffer voor de Griekse international.

Na de pauze liet Eintracht duidelijk meer zien. Spelverdeler Markus Weissenberger begon van op de eigen helft een solo en vuurde een schot af dat bezoekend doelman Mathias Hain in eerste instantie nog kon pareren. Fenin was echter goed gevolgd en scoorde meteen de 2-0. Rond de 55ste minuut viseerde weer Weissenberger de paal. Een kwartier voor tijd kon Artur Wichniarek de aansluitingstreffer netten, maar verder kwamen de bezoekers niet. Frankfurt krijgt door deze overwinning de Europese plaatsen in het vizier. Bielefeld kan – afhankelijk van de andere uitslagen – na deze speeldag op een degradatieplaats terechtkomen. Voor de ploeg uit Noord-Rijnland-Westfalen wordt het nog een lange strijd tegen de degradatie.