Winteroffensief bedreigt Champions League

Nico Wieme
| 0 reacties
Winteroffensief bedreigt Champions League
Foto: © SC

Koning winter heeft het zuiden van Europa in zijn greep. Met name Griekenland en Turkije kreunen onder de vriestemperaturen en besneeuwde voetbalpleinen. De Champions Leaguewedstrijd tussen Fenerbahçe en Sevilla zal vermoedelijk moeten uitgesteld worden.

In Griekenland en Turkije heerst een waar winteroffensief. Vorige week viel er al bakken sneeuw uit de lucht tijdens de UEFA Cupwedstrijd tussen Galatasaray en Bayer Leverkusen. Sindsdien heeft het verder goed gevroren en is er nog wat extra sneeuw gevallen. Het terrein van Fenerbahçe, woensdag gastheer in de heenwedstrijden van de achtste finales van de Champions League tegen FC Sevilla, ligt er dan ook zo goed als onbespeelbaar bij.

De weersvoorspellingen voor morgen en woensdag zien er wel beter uit. De dooi zou ingezet worden en er zou geen extra neerslag vallen. Alleen is de ondergrond van het veld volledig bevroren en ligt er momenteel nog een sneeuwtapijt van ongeveer 30 centimeter dik. De vraag rijst dan ook of het terrein er woensdag bespeelbaar zal bij liggen.

Even werd er gevreesd dat ook Olympiakos Piraeus tegen FC Chelsea om dezelfde reden niet zou kunnen plaatsvinden, maar dat gevaar is nu geweken.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties