Spannende strijd om Europees voetbal

Dave Sentobin
| 0 reacties
Spannende strijd om Europees voetbal
Foto: © SC

Vanavond start de 25ste speeldag in de Spaanse liga met Valencia tegen Recreativo en Sevilla ontvangt Zaragoza dat vorige week onterecht van Barça verloor. Valencia, Sevilla, Almería en Racing staan allemaal op een zakdoek rondom de zesde plaats.

Valencia speelt vanavond om 8 uur in het eigen Mestalla-stadion tegen Recreativo. De spelers van de thuisploeg brachten afgelopen week bijna meer tijd door in de rechtzaal, dan op het trainingsveld. De rechtzaak tussen de uitgespuwde Albelda en voorzitter Soler is nog aan de gang en sommige werden als getuige opgeroepen. Trainer Koeman kan vanavond opnieuw rekenen op belangrijke spelers als Baraja en Vicente. Zijn aanvaller David Villa is wel niet van de partij na zijn uitsluiting van afgelopen zondag. Bij el Decano doet coach ad interim Zambrano het uitstekend, twee overwinningen op rij tegen Espanyol en tegen Deportivo. Hierdoor is de oudste club van Spanje uit de degradatiezone geklommen.
 
In het Sánchez Pizjuán-stadion staan zaterdagavond Sevilla en Zaragoza tegenover elkaar. De hispalenses staan sinds afgelopen week terug op de Europese plaatsen en kunnen bij winst zelfs dicht bij de Champions League-plaatsen komen. Sevilla krijgt dit seizoen veel doelpunten tegen (een gemiddelde van 1.22 per wedstrijd) en zal vanavond extra moeten opletten voor het duo Oliveira – Milito. Gelukkig scoort de ploeg van Manolo Jiménez ook makkelijk: een gemiddelde van 2.02 per wedstrijd. De coach kan wel niet meer rekenen op Kerzhakov die vrijdag naar Dinamo Moskou vertrok. De maños komen ongetwijfeld supergemotiveerd aan de aftrap na de bewogen wedstrijd tegen Barcelona (1-2) vorig week. In de slotfase blies scheidsrechter González Vázquez een dubieuze penalty na vermeend handspel. Eerder had Henry de blaugrana al op voorsprong geschoten na een gelijkaardige “schoudercontrole”.
 
Morgen speelt leider Real Madrid de derby tegen Getafe van ex-speler Laudrup. De Koninklijke moet de twee nederlagen – tegen Betis en AS Roma – rechtzetten in het eigen Bernabéu-stadion waar Real dit seizoen in de competitie nog geen punt liet liggen. Schuster – vorig seizoen nog coach van Getafe – kan beroep doen op Guti en Ramos die nog onzeker waren. De bezoekers uit de Madrileense voorstad moeten zonder Granero en De la Red aantreden. Beide spelers maken het mooie weer bij de azulones en zijn jeugdproducten van Real. Ze hebben in hun contract een clausule staan dat ze niet tegen Real mogen spelen.
 
Achtervolger Barcelona speelt in Camp Nou tegen hekkensluiter Levante. Ondanks de economische problemen geloven de bezoekers uit Valencia nog steeds in het behoud. De mannen van De Biasi staan op tien punten van de veilige zone dankzij de overwinning tegen Osasuna. Barça verkleinde de afgelopen weken de afstand met de leider tot vijf punten en mag morgen geen steek laten vallen. Rijkaard zal wellicht enkele rotaties doorvoeren met het oog op de belangrijke bekerwedstrijd tegen Valencia. Derde in de stand Villarreal speelt in La Catédral tegen Athletic dat vorige week al Atlético versloeg. De mannen van Pellegrini kunnen zich nu volledig op de competitie toeleggen na de uitschakeling in de Uefa-beker.
 
Atlético – vierde in de stand – treedt morgen in het Reyno de Navarro-stadion tegen Osasuna aan dat net boven de degradatieplaatsen staat. De Madrilenen kregen na de uitschakeling in de Uefa Cup bakken kritiek over zich heen en dan in het bijzonder coach Aguirre. De colchoneros moeten dus absoluut winnen in Pamplona wetende dat Barça volgende week op bezoek komt. Na een drie op achttien moet Espanyol nog eens winnen op het veld van Deportivo om op de Europese plaatsen te blijven. Bij de thuisploeg keert de Israëli Aouate terug in de kern na de vechtpartij met collega-doelman Munúa.
 
Racing en Almería vechten in een onderling duel om Europees voetbal. De thuisploeg staat op een punt van de bezoekers die op een gedeelde zesde plaats staan met Sevilla. Bij de Cantabriërs keert veteraan Munitis terug na een lange blessure. Bij de Andalusiërs is doelman Alves – de eerste Braziliaanse doelman in de Primera División – al 617 minuten ongeslagen. De goalie doet daarmee beter dan Casillas dit seizoen en kan het record van Cañizares (620 minuten) morgen verbreken. Hierdoor zou hij onmiddellijk de beste reeks in de 21ste eeuw neerzetten. De twee overige wedstrijden zijn Mallorca tegen Betis en Murcia tegen Valladolid.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties