St.-Gillis-Waas
FC Lebbeke
Datum: 24/02/2008 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Stadion Sint-Gillis-Waas
Rapide pakt punt bij Sint-Gillis-Waas
Gentil Dossche
| 0 reacties
Rapide pakt punt bij Sint-Gillis-Waas
Foto: © SC

De geschiedenis blijft zich herhalen. Rapide creëert enkele open kansen, wringt ze de nek om en moet uiteindelijk tevreden zijn met een puntendeling. Een tegenvallend Sint-Gillis-Waas zocht te stereotiep de lange bal.

Al vroeg in de wedstrijd ging Tim Vierbergen snel door over de flank. Zijn gekruist schot verdween voorlangs (3’). Even later devieerde James De Ly een voorzet op de vuisten van Koen Mathys. Lendert Putteman mocht alleen op Tim Renier afgaan. De thuisgoalie ging gepast in de voet (7’). Kevin Scheerlinckx wrong zich knap door de Wase verdediging. Het leder sprong echter te ver van zijn voet (21’). Mathys was attent op een vrije trap van Guy De Vos (23’). Rosenilton Torres reageerde heel snel op balverlies en Renier had geen verhaal (38’). Net voor de pauze moest Mathys plat op een kopbal van Hendrik De Maeyer.
 
Veel middenveldspel in het begin van de tweede helft. De wedstrijd kantelde toen Kevin Scheerlinckx op een 2de geel botste (57’). Toch kreeg Rapide dé kans om de match te beslissen. Lendert Putteman kwam oog in oog met Renier maar geraakte er opnieuw niet voorbij (60’). Toen De Vos een hoekschop op het hoofd van James De Ly schilderde kregen de bezoekers een koude douche (65’). Mathys was attent op een kopbal van De Ly maar kansloos toen Willem Massoels een vrijschop met het hoofd verlengde. Het leder spatte echter uiteen op de paal (77’). Toen Putteman werd diepgestuurd kon hij de bal naast Renier plaatsen, maar ook naast het doel (82’). In de slotseconden kopte Olivier Schelfaut een vrijschop naast.
 
Met opnieuw slechts één puntje schiet Rapide Lebbeke niet echt veel op in de strijd om het behoud. Misschien lukt het zondag aanstaande beter in de thuiswedstrijd tegen Jong Lede. Sint-Gillis-Waas van zijn kant blijft in de subtop staan en trekt zondag naar JV Kruibeke.
 
Sint-Gillis-Waas:Tim Renier, Bart De Koning, Kristof Van Rumst, Willem Massoels, Hendrik De Maeyer (55’ Tim Pauwels), Olivier Schelfaut, Kim Verstraeten (87’ Thomas De Bruycker), James De Ly, Bruno Baetens, Guy De Vos, Joost Smet (46’ Jim Van Osselaer)
 
Rapide Lebbeke: Koen Mathys, Kevin Scheerlinckx, Bart Verhulst, Jonas Verhaegen (32’ Jeff De Visscher), Sven Mergan, Steff De Visscher, Tim Vierbergen, Koen Baetens, Rosenilton Torres (70’ Siemen Verhaegen), Lendert Putteman, Kevin Trienpont. Res: Tomas Suls, Peter Van Brempt
 
Doelpunten: 38’ Torres 0-1; 65’ De Ly 1-1
 
Kaarten: Geel 42’ Van Rumst; 45’ Putteman; 73’ Massoels; 74’ Baetens; 76’ Mergan; 78’ Verhaegen S. Rood 57’ Scheerlinckx (2xgeel)