Blackburn wint fel bevochten derby

Luc Goderis

Blackburn heeft met het nodige geluk, maar niettemin vlot, het derby tegen Bolton gewonnen. McCarthy benutte twee strafschoppen, Bentley en Gamst Pedersen dreven later de score op tot 4-1. Voor de Wanderers had Davies net na de pauze gelijkgemaakt.

Blackburn nam in het eigen Ewood Park een vliegende start en nog voor de eerste tien seconden waren weggetikt diende Jussi Jaaskelainen tussen te komen om een schot van Benni McCarthy te weren.  Het antwoord van Bolton bleef echter niet lang uit.  Kevin Davies bediende El Hadji Diouf, maar ook Brad Friedel ging goed plat.

Na de hoopgevende start verwaterde de partij echter heel vlug en het spel tussen de twee rivalen werd bitsiger.  Halfweg de eerste helft bereikten de talrijke akkefietjes hun hoogtepunt toen David Dunn, na een duel met Gretar Steinsson, neerging binnen het strafschopgebied.  Referee Mark Clattenburg wuifde het felle protest weg en wees kordaat naar de stip.  McCarthy miste niet en opende de score.  Aan de overkant kende Bolton geen geluk toen Kevin Nolan wat later de dwarsligger trof.

Na de pauze namen de bezoekers het heft stevig in handen en invaller Grzegorz Rasiak nam zijn maats op sleeptouw.  Het duurde dan ook niet lang vooraleer Davies de gelijkmaker binnentikte.  De bordjes bleven echter niet lang in evenwicht en geheel tegen de gang van het spel in kwam de thuisploeg opnieuw op voorsprong.  Gary Cahill haalde Dunn in de box neer en Clattenburg floot, dit keer wel terecht, strafschop.  McCarthy schaarde zich wederom achter het leer en joeg hem voor de tweede keer van de middag tegen de touwen.

Amper vier minuten later was Bolton helemaal uitgezongen.  Dunn schilderde een voorzet op de knikker van David Bentley, die binnenkopte.  Bij Nolan kookte het potje intussen over en hij mocht van geluk spreken dat hij niet tegen een rood karton aanliep.  Gary Megson greep meteen in en haalde de gefrustreerde spits onmiddellijk naar de kant.

Tijdens de slotfase had Ricardo Gardner wel nog de aansluitingstreffer aan de voet, maar Friedel redde knap.  Met de laatste trap van de wedstrijd zorgde Morten Gamst Pedersen, met zijn eerste doelpunt van het seizoen, nog voor de ietwat overdreven 4-1.

Na de wedstrijd was Bolton-manager Megson niet te spreken over de eerste strafschopfase en volgens hem verdiende zijn ploeg, op basis van de tweede helft, minstens een punt.  Mark Hughes was het niet helemaal eens met zijn collega en volgens hem brachten de Rovers goed voetbal.  De Welshman vond wel dat de 4-1 wat overdreven was, maar dat zijn team de volle buit meer dan verdiende.

Blackburn blijft door de zege nog steeds in de running voor een Europees ticket, terwijl streekgenoot Bolton nog amper drie punten boven de degradatiezone zweeft.