FC Lebbeke
Jong Lede
Datum: 02/03/2008 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 24
Deugddoende zege voor Rapide
Gentil Dossche
| 0 reacties
Deugddoende zege voor Rapide
Foto: © SC

Om de hoop op een verlengd verblijf in 1ste Provinciale levendig te houden moest Rapide winnen van Jonge Lede. Ook de bezoekers gingen voluit voor de winst maar de punten bleven in Lebbeke.

De bezoekers namen het eerste initiatief en Steven Vereeken gooide zich in de baan op een schot van Bert Souffriau. Jeff De Visscher knalde een achteruitlegger via een verdedigend been nipt over. Koen Mathys was attent op een dropschot van Kevin De Coen. Peter Heiremans had een save nodig op een poging van Rosenilton Torres. Tom De Ridder nam Mathys op de korrel. Jeff De Visscher kon onheil voorkomen op een inzenden van Joachim Verdonck. Van uit een zeer moeilijke hoek vlamde Kevin Trienpont een voorzet van Dimitri Dhondt in één tijd rakelings naast. Peter Heiremans kreeg een voorzetschot van Tim Vierbergen niet helemaal onder controle. Kevin Trienpont was er als de kippen bij om in te koppen (35’ 1-0). De bezoekende goalie moest zich reppen op een voorzetschot van Trienpont. Op een knal van Dimitri Dhondt moest hij helemaal plat.
 
Onmiddellijk na de koffie bracht Gregory De Grauwe bijna zijn doelman in de problemen met een te korte terugspeelbal. De wedstrijd viel dan een tijdje stil. Lede probeerde het met enkele afstandsschoten van Tom De Ridder en Steven Brantegem maar die verdwenen over of naast. Tim Vierbergenhad een knappe overhoekse voorzet in huis en Kevin Trienpont verdubbelde de voorsprong (68’ 2-0). De Lebbeekse vreugde was echter van korte duur. Bert Souffriau draaide zich mooi vrij en schoof beheerst binnen (69’ 2-1). Dimitri Dhondt vlamde een teruglegger van Rosenilton Torres over. Lede probeerde meer druk op de ketel te zetten maar het slotoffensief leverde geen echte kansen op. Aan de overzijde bleef Tim Vierbergen overeind bij een tackle in de backlijn en zijn schot werd afgeblokt. Een lob in de slotseconden van diezelfde Vierbergen was te zacht om Peter Heremans nog te verontrusten.
 
Met 9 op 15 vindt Rapide Lebbeke aansluiting bij het “degradatiepeloton” en kan het nog alle kanten uit. Zondag aanstaande volgt er opnieuw een heel belangrijke wedstrijd, op en tegen Eendracht Aalter. Jong Lede van zijn kant is gastheer voor JV Kruibeke.
 
Rapide Lebbeke: Koen Mathys, Koen Baetens, Jonas Verhaegen, Steven Vereeken, Bart Verhulst, Steff De Visscher, Tim Vierbergen (90’ Peter Van Brempt), Jeff De Visscher, Rosenilton Torres (80’ Siemen Verhaegen), Dimitri Dhondt (85’ Michael Mannaerts), Kevin Trienpont. Res: Tomas Suls
 
Jong Lede: Peter Heiremans, Gregory De Grauwe, Davy Dhondt, Tom De Ridder, Kenneth De Saedelaere, Steven Brantegem, Kevin De Coen, Jan Govaert, Joel Polfliet, Bert Souffriau (75’ Perparin Prekadini), Joachim Verdonck. Res: Stein Van den Abbeele, Nico Heuvinck, Nico De Thaey
 
Doelpunten: 35’ en 68’ Trienpont 1-0 en 2-0; 69’ Souffriau 2-1
 
Gele kaarten: 60’ J. Verhaegen,; 62’ Dhondt (RCL)