Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Emirates Stadium
Arsenal verliest dure punten
Arno Reynders

Arsenal heeft vanavond een slechte zaak gedaan in het klassement. Het liet thuis tegen Middlesbrough twee punten liggen in de strijd om de titel.

Het zag er al snel naar uit dat Middlesbrough naar het Emirates Stadium kwam om een gelijkspel uit de brand te slepen. Vanaf de eerste minuut zetten ze zich achter de bal om dan gevaarlijk uit te breken. Arsenal zette dan ook vanaf het eerste fluitsignaal hard druk, maar scoren lukt niet. Het waren de bezoekers die onverdiend op voorsprong kwamen. Nog voor het half uur werd een counter goed afgewerkt door Jeremie Aliadière

In de tweede helft ging Arsenal op zoek naar een doelpunt. Van Persie en nog enkele spelers zaten tot dan toe helemaal niet in de wedstrijd en toonden niet genoeg scherpte voor doel. Het kantelmoment viel heel laat in de tweede helft. Mido kreeg een terechte rode kaart na een zware tackle op Clichy. Arsenal voelde het moment om gelijk te maken en dat deed het ook. Kolo Touré kopte een gemeten voorzet van Fabregas in doel.

Het bleef 1-1 en zo komt concurrent Manchester United op gelijke hoogte van de Gunners. Beide ploegen hebben 67 punten. Chelsea heeft er nog drie minder. (AN)