whuWest Ham Utd
blrBlackburn
1-1
2-1
Datum: 15/03/2008 16:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Upton Park
Hammers houden volle buit thuis
Luc Goderis
| 0 reacties
Hammers houden volle buit thuis
Foto: © SC

Na drie opeenvolgende 4-0 nederlagen is West Ham Utd er vanmiddag in geslaagd om nog eens aan te knopen met een zege. De Hammers bogen een 0-1 achterstand om en hielden uiteindelijk tegen Blackburn Rovers de drie punten thuis.

De bezoekers begonnen goed en controleerden de wedstrijd van meet af aan.  Dean Ashton kreeg wel enkele halve kansen voor de thuisploeg, maar het openingsdoelpunt viel toch aan de andere kant.  Morten Gamst Pedersen schilderde de bal op de kruin van Roque Santa Cruz en de Paraguyaan kopte vliegend de 0-1 binnen (foto).
Nog voor de pauze stonden de bordjes echter weer in evenwicht.  Ashton strafte een defensief foutje van Christopher Samba af en schoot van dichtbij de gelijkmaker voorbij Brad Friedel.

Bij hun laatste zeven bezoeken aan Upton Park trokken de Rovers telkens aan het kortste eind, maar na de herneming zag het er naar uit dat het deze keer anders kon.  Gamst Pedersen had de 1-2 aan de voet, maar van dichtbij knalde de Noor over.

De Rovers werkten hard, maar doelman Robert Green lag telkens in de weg.  Tien minuten voor affluiten, en ietwat tegen de gang van het spel in, viel de winning goal plots voor de voet van invaller Fred Sears.  De debuterende Sears zag zijn schot eerst nog wel gepareerd door Friedel, maar kopte de rebound dan zelf voorbij de Amerikaan.

Blackburn ziet door de nederlaag een uitstekende kans om heel dichtbij een Europese plaats te sluipen door de neus geboord.  Door de zege klampen de Hammers aan bij de opeengepakte subtop, maar een Europees ticket bemachtigen zal er voor hen waarschijnlijk niet meer inzitten.