Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Fratton Park
Portsmouth springt over Aston Villa
Kevin Vanbuggenhout

In de strijd om de Europese plaatsen stond er een belangrijk duel op het programma tussen Portsmouth en Aston Villa. Voor aanvang van de wedstrijd had Portsmouth twee punten minder dan Villa.

Maloney dreigde al in de derde minuut voor Aston Villa. Hij kwam naar binnen en schoot laag op doel. David James ging goed plat. Het antwoord van Portsmouth mocht er wezen. Johnson verstuurde een lange bal en Defoe scoorde met een lob over de onnodig uitgekomen Carson: 1-0. Voor Defoe was het al een zesde doelpunt in zes wedstrijden. Van een succestransfer gesproken. Aston Villa was gevaarlijk via een vrije trap die door geen enkele veldspeler aangeraakt was. James was alert en bokste de bal uit doel. Dan was Portsmouth weer aan zet. Kranjcar passte naar Baros. Zijn schot werd gepakt door Carson. Er werd vooral op het fysieke vlak strijd gevoerd. Aston Villa combineerde ook niet slecht en hield de wedstrijd in evenwicht. Echt in de problemen kwam Portsmouth niet. Zeven minuten voor de rust werd het via een lucky goal 2-0. Defoe passte op het goede moment naar Muntari. Carson was echter snel zijn doel uit. De doelman van Aston Villa was dan ook het snelst op de bal. Hij trapte jammerlijk tegen zijn ploegmaat Reo-Coker en via diens been rolde de bal in doel. Aan het eind van de eerste helft tikte James nog een laag schot van Young in hoekschop.

Kort na de herneming had Aston Villa dè kans om de aansluitingstreffer te netten. Barry legde de bal bij Maloney. Hij kon voorzetten. Agbonlahor moest scoren, maar duwde de bal voorlangs. Het antwoord van Portsmouth kwam er negen minuten later. Bouba Diop legde de bal bij Kranjcar. De Kroaat schoot naast. Aston Villa nam wel initatief om te milderen, maar Portsmouth liet de controle niet los. Diarra lanceerde Baros op links. De aanvaller zette laag voor en Kranjcar plaatste de bal naast. Aan de overkant werd een doelpunt van Harewood afgekeurd wegens buitenspel. Tien minuten voor het einde redde James een vrije trap van Young. Muntari en Mellberg pakten elk nog een tweede geel zodat beide teams met tien spelers eindigden.

Na een verdiende 2-0 overwinning rukte Portsmouth op naar de zesde plaats in de Premier League. Portsmouth telt nu één punt meer dan Aston Villa, dat zevende staat.