Mulder ziet Kuranyi-show

Jimmy Wouters

Schalke O4, met Mike Büskens en Youri Mulder voor het eerst op de bank, boekte dinsdagavond de grootste zege van het seizoen. Energie Cuttbus werd met 5-0 terug naar huis gestuurd.

Interm-coaches Mike Büskens en Youri Mulder begonnen uitstekend met Schalke 04. Cottbus kon in Gelsenkirchen twintig minuten standhouden alvorens het over de voet werd gelopen.

Na een half uur voetballen volgden de doelpunten elkaar in sneltempo op. Vlagel Da Silva opende de score nadat hij de kopbal van Bordon in eigen doel schoot. Zes minuten later begon het feestje van Kevin Kuranyi. De Duitse aanvaller scoorde maar liefst vier keer. Hij verdeelde zijn treffers netjes over de twee helften: voor rust zette hij de netten tot tweemaal toe bol en ook na rust wist hij twee keer te scoren. (AN)