Werder wint, Wolfsburg verslikt zich

In de strijd om Europees voetbal heeft VfL Wolfsburg dure punten laten liggen. De ploeg verloor op eigen veld met 0-1 van Bochum. Werder Bremen maakte dan weer geen fout en won met 1-2 bij Hansa Rostock.

Hansa Rostock- Werder Bremen: 1-2
Werder had het lange tijd uiterst moeilijk met de afwachtend en behoudend spelende thuisploeg. Bremen slaagde er maar niet in om grote kansen bij elkaar te spelen. In de 57ste minuut viel dan toch de bevrijdende bezoekende treffer. Torsten Frings trapte vanaf 25 meter het leer onhoudbaar in de kruising. De voorsprong was verdiend en Hansa moest nu uit zijn verdedigende stelling komen. Een kwartier voor tijd was de ploeg succesvol nadat de ingevallen Sebastian Hähnge verrassend voor de gelijkmaker zorgde. Uiteindelijk ging de zege alsnog naar de bezoekers uit Bremen. Acht minuten voor tijd was Ivan Klasnic er als de kippen bij om een rebound van Naldo binnen te tikken.

VfL Wolfsburg- VfL Bochum
0-1
Wolfsburg liet zich in eigen stadion verrassen door laagvlieger VfL Bochum. De thuisploeg was over de hele wedstrijd de meerdere, maar moest aan het einde van de rit toch toezien hoe de punten naar het Ruhrgebied gingen. Twee minuten voor tijd maakte Stanislav Sestak de enige treffer van de avond. Hij schoot vanop tien meter door de benen van doelman Diego Benaglio. (AN)