Analyse Blijft Inter zenuwen de baas?

Maarten Vandenabeele
| 4 reacties
Blijft Inter zenuwen de baas?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Inter slaagde er niet in de ultieme droom waar te maken: kampioen worden in de derby tegen Milan. Meer nog: de Nerazzurri verloren en moeten weer achterom kijken, want Roma is tot op drie punten genaderd.

Bij Inter moeten ze toch lichtjes zenuwachtig worden, maar uiteindelijk blijft de opdracht erg eenvoudig: van de resterende twee wedstrijden moet Inter er eentje winnen. De volgende thuiswedstrijd, tegen Siena, wordt wel cruciaal. Als de scudetto dan nog niet gepakt wordt, dreigt de stress wel heel erg zwaar te worden.
Ibrahimovic (foto) zou weer van de partij zijn tegen Siena. De Zweed zal de hoge verwachtingen moeten inlossen, want er lijkt toch wat onvrede binnen de club over het feit dat hij rustig de tijd neemt om in Zweden te herstellen. Niemand van de Nerazzurri pakte tegen Milan een noodlottige gele kaart, zodat, afgezien van de langdurig geblesseerden, Mancini over zijn sterkste ploeg zal kunnen beschikken.

AS Roma had het niet onder de markt tegen een sterk startend Sampdoria, maar met een knappe tweede helft werd het toch een ruime uitoverwinning. Door de nederlaag van Juve is Roma nu al zeker van rechtstreekse plaatsing voor de Champions League. Plots is ook de scudetto weer dichtbij, maar uiteraard moeten de Giallorossi hopen op een misstap van Inter. De druk ligt niet bij de Romeinen: misschien kan dat nog een rol spelen.

Juventus was de jongste weken bijzonder goed op dreef, maar in Siena was daar weinig van te merken. Door de nederlaag zijn de Bianconeri definitief derde en voor het eerste jaar terug in de Serie A is dat een prima resultaat. Met enkele versterkingen zullen de Bianconeri volgend seizoen zeker weer meespelen voor de titel.

AC Milan beet zich lang vast in het spoor van Fiorentina en met de eindmeet in zicht springen de Rossoneri over de Viola naar plaats vier. De 'ervaring' lijkt toch weer de doorslag te geven, plus Inzaghi. Opnieuw was de aanvaller levensgevaarlijk en leidde hij mee de ondergang van Inter in. Groot is het verschil met de aanval van Fiorentina. Zowel tegen Rangers als afgelopen weekend tegen Cagliari was Prandelli's ploeg bijzonder onmondig voor doel. Wat voor Pazzini (foto) het jaar van de grote doorbraak had moeten zijn, lijkt op een sisser af te lopen: de spits verzet bergen werk, maar werkt erg slecht af. Mutu pakte bovendien een onnodige tweede gele kaart, waardoor hij een schorsingsweek moet uitzitten, wat de productiviteit van de ploeg al helemaal niet ten goede gaat komen. Het valt te vrezen voor de Viola dat ze, ondanks een erg knap seizoen, met lege handen zullen achterblijven.

Onderin blijft het ongemeen spannend. Cagliari en Torino deden de beste zaak, maar kunnen toch nog niet helemaal gerust zijn. Ook Reggina haalde een belangrijke slag thuis, door concurrent Catania te kloppen, maar de Amaranto blijven in de gevarenzone. Parma won ook, maar staat voorlopig nog onder de streep. Voor Livorno lijkt het doek al gevallen: met 5 punten minder dan de laatste veilige plaats is de redding enkel nog op papier mogelijk. Empoli deed ook een slechte zaak door thuis te verliezen van Udinese, maar met nog wedstrijden tegen Reggina en Empoli te goed, heeft de ploeg van Cagni nog alles zelf in handen.



Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties