Elfsborg rukt op

viki meeuwis

In de Allsvenskan waren ze afgelopen weekeinde alweer aan de negende speeldag toe. Zaterdag was het de beurt aan Elfsborg dat Helsingborgs IF ontving.

Elfsborg won met 1-0. De ploeg uit Borås blijft zo ongeslagen op het eigen veld. Het lijkt erop dat het voor bezoekende ploegen erg moeilijk is dit seizoen om kansen af te dwingen in de Borås Arena. Bij Helsingborgs was het enkel Razak Omotoyossi die in de eerste helft tot een kans kwam. Het enige doelpunt viel op het half uur. Fredrik Berglund won een luchtduel van Andreas Granqvist en kon de bal doorspelen naar Daniel Mobæck. Die kon de bal hoog over een kansloze Daniel Andersson. Elfsborg moest nog even met tien man verder nadat Andersson in de 87e minuut zijn tweede gele kaart opliep. Met deze overwinning komt Elfsborg voorlopig op de vierde plaats met zestien punten.

Elfsborg - Helsingborg 1-0
Doelpunten: Daniel Mobaeck (’33 ; 1-0)
Gele kaarten: ELF: Florén, Andersson, HIF: Chansa
Rode kaart: Andersson Scheidsrechter: Jonas Eriksson
Toeschouwers: 9 717

Hammarby geraakte niet voorbij landskampioen IFK Göteborg. Het is al van midden maart geleden in de wedstrijd tegen Helsingborgs dat Hammarby de bal nog eens in doel kreeg. In de eerste helft was Hammarby de betere ploeg en kwam Petter Andersson dicht bij de openingsgoal maar de hoek was iets te spits om de bal binnen te krijgen. Het duurde tot in de tweede helft vooraleer Göteborg in de wedstrijd kwam. Pas vanaf dan kwamen de kansen voor zowel Hammarby als Göteborg. Hammarby probeerde het laatste kwartier meer druk te zetten maar het was uiteindelijk Rami Shaaban in het doel van de thuisploeg die het meest onder druk stond in de slotfase.

Hammarby-IFK Göteborg 0-0
Gele kaarten: HAM; -, IFK; Hysén
Scheidsrechter: Peter Fröjdfeldt
Toeschouwers: 12 198

Kalmar kon in de partij tegen Trelleborgs niet overtuigen maar kon wel het spel controleren. Het was voldoende voor Kalmar om de drie punten binnen te halen.
Trelleborg was goed aan de match begonnen en kon enkele keren dreigen zonder dat het doelpunten opleverde. Het enige doelpunten in deze wedstrijd kwam er na een strafschop, toegekend na een fout op Viktor Elm. De bal werd door Cesar Santin binnengewerkt. De beste kans voor de bezoekers op de gelijkmaker kwam er net voor het einde van de eerste helft toen Mikael Bengtsson een vrije trap schoot maar Marcus Lindberg slaagde erin om de bal voor doel weg te werken.

Kalmar FF - Trelleborgs FF 1-0
Doelpunten: César Santin (’25 ; 1-0)
Gele kaarten: KFF: David Elm, Rasmus Elm, TFF: Mikael Bengtsson, Mattias Thylander, Magnus Andersson
Scheidsrechter: Tobias Mattsson
Toeschouwers: 4 617

In de wedstrijd tussen Örebro en Malmö FF werd Edward Ofere de held van de dag. Het was de eerste wedstrijd waarin hij in de basiself startte en kon meteen twee doelpunten scoren. Zowel Jonatan Johansson als Edward Ofere kregen al in de beginfase een goede kans op een doelpunt maar beiden moesten tot later in de wedstrijd wachten vooraleer ze zouden scoren. Op het half uur kon Ofere de bal dan toch binnen werken vanop korte afstand. Net voor de rust kon Johansson de bal in doel schieten na een goede pass van Vinzents. Na de pauze duurde het amper een minuut vooraleer wederom de Nigeriaan Ofere zijn tweede doelpunt van de dag kon maken. Met nog een half uur te spelen mocht Daniel Andersson vervroegd gaan douchen na een fout op Gerzic. Ondanks het nummerieke overwicht slaagde Örebro er niet in om kansen af te dwingen.

Örebro - Malmö FF: 0-3
Doelpunten: Edward Ofere (’29 ; 0-1), Jonatan Johansson (’40 ; 0-2), Edward Ofere (’47 ; 0-3)
Gele kaarten: ÖSK: Nordin Gerzic, Patrik Anttonen, MFF: Daniel Andersson
Rode kaart: MFF: Daniel Andersson
Scheidsrechter: Åke Andreasson

De wedstrijd tussen GIF Sundsvall en Djurgården eindigde op een doelpunteloos gelijkspel in de Norrporten Arena. Keeper Fredrik Sundfors van Sundsvall die nog met een liesblessure sukkelde moest zijn plaats afstaan aan Andreas Lindberg om het doel te bewaken. Het was Djurgården die het spel leidde en verschillende kansen kon afdwingen. Zo konden Andrej Komac en Enrico gevaarlijk uithalen maar geen van beiden geraakte voorbij keeper Lindberg. Sundsvall ging vooral voor een degelijke verdediging en loerde op de countermogelijkheden. Keeper Pa Dembo Touray, die terug in doel stond bij DIF, liet geen enkele bal passeren.

GIF Sundsvall - Djurgården 0-0
Gele kaarten: GIF: Johan Patriksson, DIF: Sölvi Ottesen
Scheidsrechter: Daniel Stålhammar
Toeschouwers: 5 047

Vanavond worden de resterende wedstrijden van de negende speeldag afgewerkt.

Ljungskile SK - Gefle IF (19:00u)
GAIS - IFK Norrköping (19:00u)
AIK - Halmstads BK (20:00u)