De strijd kan beginnen

De strijd kan beginnen
Foto: © SC

Afgelopen weekend werd de laatste speeldag afgewerkt in derde klasse. Voor een zestal clubs eindigt het hier echter niet bij, zij treden komende woensdag aan in de eindronde die een bijkomende stijger kan opleveren.

Met FC Luik en SK Ronse, die beiden de kampioenstitel behaalden in hun reeks, zijn al twee stijgers gekend. Komende woensdag starten de zes overige clubs met hun strijd om een plaatsje in tweede nationale. Die clubs zaten op de laatste speeldag al duidelijk met hun gedachten bij die eindronde, zo lieten enkele clubs hun belangrijke pionnen wat rusten met het oog op de wedstrijd van woensdag aanstaande.

Bij RC Mechelen liet zelfs trainer Regi Van Acker de wedstrijd op Ronse links liggen om de eerstvolgende tegenstander in die eindronde, Wezet, aan het werk te zien. Wezet moest trouwens samen met Cappellen tot de laatste speeldag strijden om die plaats. De Antwerpenaren wonnen weliswaar hun partij maar zien door de 5-0 winst van Wezet hun plaats in de nacompetite aan zich voorbij gaan.

Wezet won makkelijk mede doordat WS Woluwe, dat woensdag de verplaatsing maakt naar Eendracht Aalst,  met een veredeld A-elftal aantrad.  De Ajuinen kenden de laatste maanden heel wat blessureleed en dat vertaalde zich in enkele mindere resultaten. Toch lijkt Aalst net op tijd klaar te zijn voor de eindronde, zo kan het de laatste twee weken opnieuw een beroep doen op zijn spits Ngeukam, die sinds oktober aan de kant stond door een zware knieblessure. Indien men in Aalst over zijn voltallige kern kan beschikken en het voetbal van de voorbije twee weken in stijgende lijn kan doortrekken, kan de club het misschien wel ver schoppen in de eindronde.

In de derde partij van de eerste ronde kijken RC Waregem en KV Turnhout mekaar in de ogen. Beide clubs speelden een gelijkaardig seizoen in hun reeks. Waregem en Turnhout maakten het respectievelijk Ronse en Luik niet makkelijk om hen af te houden in de titelstrijd. Deze wedstrijd beloofd alvast een spannende strijd te worden, benieuwd wie aan het langste eind zal trekken na afloop van de twee confrontaties.

We zetten even de wedstrijden op een rijtje die woensdag 14 mei om 20.00u op het programma staan;

Eendracht Aalst - WS Woluwe
RC Waregem - KV Turnhout
Wezet - RC Mechelen

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties