Kahn neemt afscheid met een zege

Philippe Crols

Kampioen Bayern München heeft het seizoen in schoonheid weten te beëindigen. Het veegde in eigen huis de vloer aan met Hertha BSC. Luca Toni scoorde drie doelpunten en had dus een groot aandeel in de 4-1-zege.

De wedstrijd kon voor de nieuwe landskampioen moeilijk beter beginnen. Na drie minuten spelen stond de 1-0 al op het bord. Ribery bediende Toni en de Italiaan lukte zijn eerste van de middag. Bayern bleef de wedstrijd domineren. Aan de overkant kon enkel Pantelic eens dreigen vanuit de tweede lijn. Na iets minder dan een halfuur spelen kon Toni zijn tweede doelpunt van de partij binnenkoppen. Deze keer was Schweinsteiger de aangever van dienst. Niet veel later was de buit helemaal binnen. Schweinsteiger trapte een hoekschop en Ribery deed de rest: 3-0.

Na de pauze viel er aanvankelijk weinig te beleven. Op het uur mocht de thuisploeg nog wel eens juichen. Podolski zette Toni op weg naar de 4-0. Voor het overige was het gewoon nog uitbollen en wachten op het laatste fluitsignaal. Vooraleer dat gebeurde konden de hoofdstedelingen via Domovchiyski nog wel de eer redden.

Daniël Van Buyten speelde de hele wedstrijd. Voor doelman Oliver Kahn was het zijn laatste wedstrijd. Hij werd twee minuten voor tijd onder luid applaus naar de kant gehaald.