Amauri werkt Dunga flink op de zenuwen

Mathias Dumarey
| 2 reacties
Amauri werkt Dunga flink op de zenuwen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Carlos Dunga is boos op Amauri. De spits wil zo graag voor het nationale elftal spelen en die ongeduldige houding werkt de Braziliaanse bondscoach flink op de zenuwen.

"Als hij wacht op contact met mij, dan kan hij nog lang wachten. Voor welk land wil hij nu trouwens spelen? Normaal is het voor iedere Braziliaan een droom om voor de nationale ploeg te spelen, maar Amauri is blijkbaar minder trots op zijn vaderland. Hij hoeft zeker geen belletje te verwachten. Ik geef de voorkeur aan spelers zoals Adriano, Alexandre Pato, Luis Fabiano of Fred", aldus bondscoach Carlos Dunga.

Amauri, 28 jaar, werd geboren in São Paulo en speelde nog nooit een interland. De spits van Juventus Turijn praatte al vol lof over de Braziliaanse ploeg, maar liet daarbij ook verstaan dat hij niet lang meer wil wachten met zijn debuut. Hij zette nog eens extra druk op bondscoach Dunga door te stellen dat hij zich ook best in het shirt van de Italiaanse ploeg ziet spelen.

Dunga, wel onder de indruk van de kwaliteiten van Amauri, wilde de deur evenwel niet helemaal sluiten. "Als hij in vorm is, kan ik hem misschien eens oproepen voor de vriendschappelijke duels in november. Voor de WK-kwalificatiewedstrijden kan ik hem niet gebruiken. Ik wil alleen spelers die met trots voor onze ploeg uitkomen en als je graag in dat team wil spelen, moet je soms ook eens geduldig kunnen zijn", besluit Dunga.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties