Juventus en Real Madrid winnen in Emirates Cup

Nils Vanneste

Sinds Arsenal naar het nieuwe Emirates stadion verhuist is, organiseert het nu ook elk jaar the Emirates Cup. Dit jaar zijn de deelnemende ploegen Arsenal, Real Madrid, Juventus en Hamburg SV.

Waar vorig jaar Arsenal zelf nog de Emirates Cup in de lucht mochten houden, verloor het vandaag zijn eerste wedstrijd in het jaarlijkse vriendschappelijke toernooi tegen Juventus. Juventus versloeg vandaag Arsenal met 0-1 en daarmee gaat Arsenal meteen moeilijk van start in de cup. Trezeguet scoorde in minuut 38 het enige en dus ook beslissende doelpunt. Arsenal startte de wedstrijd met vooral jonge spelers als Kieran Gibbs en de nog maar 16-jarige Jack Wilshere. Juventus daarentegen speelde op volle sterkte en is zo te zien druk bezig met het smeden van een basisploeg.

In de andere wedstrijd verloor Hamburg met 1-2 van Real Madrid. Van Nistelrooy scoorde eerst voor Real. Hamburg kwam nog gelijk via Zidan, maar moest dan toch nog in de laatste vijf minuten zijn meerdere erkennen in de Spaanse grootmacht dankzij een doelpunt van Parejo. Van der Vaart, die zeer gewild is door Real, zat niet in de wedstrijd selectie. (AN)