Duscher gaat bij Sevilla voetballen

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Duscher gaat bij Sevilla voetballen

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Aldo Duscher speelt volgend seizoen voor FC Sevilla. De Andalusische club bereikte een akkoord met Racing Santander, de vorige club van de Argentijn. Duscher moet in Sevilla de Deen Christian Poulsen vervangen.

Enkele weken verkaste Christian Poulsen naar Juventus Turijn. Sevilla moest daarom op zoek naar een vervanger en het kwam bij Aldo Duscher uit. De tweevoudige winnaar van de UEFA-Cup betaalt een som van zo'n drie miljoen euro. De overgang was niet eenvoudig want Santander wenste aanvankelijk niet mee te werken aan een transfer.

Duscher is vooral bekend toen hij in de kwartfinale van de Champions League in 2002 tussen Manchester United en zijn toenmalige club Deportivo La Coruña een spijkerharde tackle inzette op David Beckham. De Engelse international hield er een gebroken voet aan over en lang was het twijfelachtig of hij later dat jaar zou kunnen deelnemen aan het WK in Japan en Zuid-Korea. Uiteindelijk lukte dat wel.

Duscher (29) tekende een contract voor drie seizoenen in Sevilla. Hij zal spoedig bij de selectie komen aansluiten die momenteel in Nederland vertoeft. Daar neemt Sevilla deel aan het Amsterdam Tournament dat vandaag van start gaat.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties