FC Midtjylland neemt eerste plaats over

viki meeuwis

In Denemarken werd de vierde speeldag afgewerkt.

AC Horsens ontving zaterdag Brøndby IF. In het verleden had Brøndby een wat kwalijke uitreputatie maar die status lijkt verleden tijd te zijn. Brøndby won met het kleinste verschil van Horsens en blijft zo aansluiting bij de top behouden. Kort na de rust had Thomas Rasmussen Brøndby op voorsprong gebracht met een schot vanop de flank. Horsens had de kans op de gelijkmaker in de 60e minuut toen ze een strafschop toegewezen kregen. Die werd door keeper Søren Jochumsen genomen maar zijn schot werd door keeper Stephan Andersen afgeweerd. De bal kwam op de paal terecht en ging daarna net over de lijn. Een doelpunt dus maar dat had scheidsrechter Nicolai Vollquartz niet gezien waardoor het doelpunt niet telde. Met deze overwinning blijft Brøndby meedraaien in de top drie.

De match waar het meest naar uitgekeken werd was die tussen FC Midtjylland en Odense BK. OB stond aan de leiding met negen punten, twee meer dan Midtjylland. Bij winst konden ze die voorsprong tot vijf punten vergroten. Zover zou het echter niet komen. Midtjylland was duidelijk de betere ploeg en versloeg OB met 4-0. De man van de match was Baba Collins die in de eerste helft een hattrick kon scoren. Het was Kim Christensen, voormalig aanvaller van OB, die de eindstand van 4-0 op het scorebord zette.

Promovendus Vejle doet het goed dit seizoen. Maandagavond versloegen ze Sønderjyske met 2-1. Lange tijd zag het er naar uit dat Sønderjyske de eerste zege van het seizoen zou binnenhalen. Morten Bertolt had de ploeg immers op het half uur op voorsprong gebracht. Het duurde tot de 70e minuut vooraleer Vejle in de wedstrijd kwam. Dat gebeurde door een strafschop die door Pinones-Arce in doel gewerkt werd. Met nog zeventien minuten te gaan kon Steffen Kielstrup de bal binnenkoppen en Vejle zo op 2-1 brengen.