Stadion: Upton Park
Rovers kregen klop van Hammers
Luc Goderis

West Ham heeft zich zaterdag mee aan kop gehesen in de Premier League. In eigen huis namen ze vlot de maat van Blackburn Rovers.

West Ham United beleefde zaterdag een goede dag tegen Blackburn Rovers en hijste zich mee aan de kop van rangschikking.  De Hammers zetten de gasten met 4-1 aan de kant, maar het had ook anders kunnen lopen.  Scheidsrechter Mike Riley keurde immers een geldig doelpunt van de Rovers af, maar keurde daarop een doelpunt van de thuisploeg onterecht wel goed.

Calum Davenport bracht de Londense ploeg al na twaalf minuten op voorsprong, en wat later gooide Blackburn haar eigen ruiten in.  Christopher Samba devieerde de bal in eigen doel.  Twee minuten later scoorde Blackburn wel in het juiste doel via Jason Roberts, die in de tweede helft nog een penalty zou missen.

Manager Paul Ince (foto) zette tijdens de eindfase alles op alles en joeg zijn manschappen naar voor, maar kreeg voor zijn moedige reactie het deksel op de neus.  In de toegevoegde tijd profiteerden zowel ex-Rover Craig Bellamy als Carlton Cole van de gegeven ruimte en dikten de score nog ferm aan.