Quaresma tekent bij Inter

Quaresma tekent bij Inter
Foto: © SC

Ricardo Quaresma zal de komende seizoenen bij Inter te zien zijn. De officiële website van FC Porto kondigde immers zondagavond aan dat er een akkoord is gevonden met de Italiaanse club.

De transfer zal Porto niet alleen een bedrag van 18,6 miljoen euro opleveren, maar de Portugese club krijgt ook Victor Hugo Pele in de plaats, wiens waarde wordt geschat op 6 miljoen euro. In de loop van maandagvoormiddag zal Quaresma de medische testen ondergaan om dan later zijn contract te ondertekenen. Ook dan zal bekend gemaakt worden voor hoelang de 24-jarige buitenspeler aan Inter zal gebonden worden.
 
Quaresma begon zijn carrière bij Sporting Lissabon aan de zijde van Cristiano Ronaldo. Beide kozen ze ook in de zomer van 2003 voor een Europese topploeg, voor Quaresma betekende dit een overgang naar FC Barcelona voor 6,35 miljoen euro. Hij mislukte er echter en werd een seizoen later voor 6 miljoen euro verkocht aan FC Porto waar hij zijn ware gedaante weer tevoorschijn toverde.
 
Pele zal dus bij Porto het verlies van Quaresma moeten zien op te vangen. De 20-jarige Portugees streek afgelopen zomer bij Inter neer toen die 2 miljoen euro op tafel legde ten voordele van Vitoria Guimaraes. Hij speelde uiteindelijk afgelopen seizoen vijftien duels in de Serie A waarvan hij het merendeel als invaller het veld op kwam.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties