Leuke competitiestart in Primera División

Dave Sentobin
| 0 reacties
Leuke competitiestart in Primera División
Foto: © SC

In Spanje lijkt het een opwindende competitie te worden. Espanyol strijdt om de eerste plaats, Schuster denkt eraan om Raúl op de bank te houden en Barça zoekt al versterking voor de aanvalslinie. Vanavond zijn er twee wedstrijden in de Primera División.

De eerste wedstrijd van vanavond is Atlético Madrid tegen Recreativo. De Madrilenen spelen na de geslaagde terugkeer in de Champions League – een afgetekende 3-0 overwinning tegen het PSV van Simons – voor het kritische thuispubliek. Voor spits Sinama-Pongolle is het ongetwijfeld een speciale wedstrijd. De Fransman werd deze zomer bij de Andalusische club weggeplukt nadat hij in extremis het behoud met el Decano had afgedwongen. Door het aantrekken van Banega en de opmerkelijke verrijzenis van Maniche – in de zomer nog persona non grata – lijkt jeugdproduct Camacho naast het team te vallen. De Mexicaanse coach Aguirre kan geen beroep doen op de geblesseerde Heitinga en Forlán, hij recupereert dan weer wel Maxi, Pernía en Pablo. De bezoekers uit Huelva nemen de HST naar de Spaanse hoofdstad zonder de geblesseerde Beto. Coach Zambrano hoopt met countervoetbal de uitoverwinning van de eerste speeldag bij Betis te herhalen.
 
Om tien uur vanavond doet Getafe tegen Espanyol een gooi naar de eerste plaats. Dan moet de sympathieke Madrileense ploeg wel de leider in Montjuic verslaan. Thuisploeg Espanyol staat al na slechts twee speeldagen alleen aan de leiding in de Spaanse competitie met een zes op zes. De Catalaanse formatie is zonder twijfel een verrassende leider omdat ze in extremis sterkhouders Riera – naar Liverpool – en Zabaleta – naar Man City – liet vertrekken. De ploeg van Pareja kan vanavond tegen achtervolger Getafe zijn leidersplaats verstevigen. Coach Tintín Márquez kan wel geen beroep doen op sterkhouder De La Peña die tien dagen buiten strijd is. De bezoekers uit Madrid reizen naar Barcelona af zonder de geblesseerde Granero. Bij winst springen de mannen van coach Víctor Muñoz naar de eerste plaats en zijn ze minimum één dag alleen leider van de Spaanse eerste klasse.
 
Blikvanger van zondag is zonder twijfel dé derby van het Spaanse voetbal: het treffen in Sevilla tussen Real Betis en FC Sevilla. De thuisploeg verloor zijn eerste thuiswedstrijd en kwam niet verder dan een scoreloos gelijkspel bij Getafe. De verdiblancos haalden deze zomer nochtans enkele toppers in huis – Turks international Mehmet Aurelio en Spaans international Sergio García – om dit seizoen degradatievoetbal te vermijden. Ondanks het vertrek van Dani Alves, Keita en Poulsen bij de bezoekers, blijven de nervionenses een geoliede machine. Toppers als Luis Fabiano, Kanouté en Capel bleven immers de club trouw. Coach Manolo Jiménez kan geen beroep doen op Escudé en Renato. Leuke anekdote is dat zelfs de Spaanse troepen in Afghanistan de wedstrijd live volgen. 
 
Later op de avond neemt kampioen Real Madrid op tegen Racing dat vorig jaar verraste met een zesde plaats in de eindrangschikking. Bij de Cantabriërs speelt de Argentijn Garay die deze zomer door de Koninklijke van Racing werd overgenomen, maar speelt er dit seizoen nog op uitleenbasis. Coach Schuster denkt er over na om Raúl op de bank te houden en Higuaín in zijn plaats te brengen. De Real-supporters zouden zelfs achter die beslissing staan van de Duitse oefenmeester.
 
De laatste wedstrijd van de speeldag is Sporting dat in het eigen Molinón-stadion Barcelona ontvangt. De bezoekers konden de barslechte competitiestart min of meer doorspoelen met een 3-1 overwinning in het kampioenenbal. Volgens de Spaanse media zijn de blaugrana al op zoek naar een versterking voor de aanval. Barça zou in januari een bod op Kalou van Chelsea uitbrengen. Jeugdproduct Bojan lijkt de grote dupe te worden van de nieuwe selectieheer Guardiola. In de vijf officiële wedstrijden speelde de canterano slechts 54 minuten. Bij de thuisploeg zal coach Preciado ongetwijfeld enkele wijzigingen in de verdediging doorvoeren. Gerard zou wel de plaats van de Nederlander Colin (ex-Ajacied) kunnen innemen. Sporting gaat met de steun van het thuispubliek op zoek naar zijn eerste punten.
 
Valencia speelt in Mestalla tegen Osasuna. Bij de thuisploeg krijgt spits Villa uit voorzorg enkele dagen rust. De nieuwe staf bij el equipo ché is erg voorzichtig. Onlangs raadde de medische staf Silva een operatie aan. De club wil duidelijk de fouten uit het verleden – met Vicente – vermijden. Promovendus Numancia ontvangt Villarreal dat deze week gelijkspeelde tegen titelhouder ManU in de Champions League. De thuisploeg heeft veel vertrouwen na winst tegen Barça en een sterke prestatie in Bernabéu. De overige wedstrijden zijn Deportivo – de enige Spaanse ploeg die niet kon winnen in Europa – tegen  Mallorca, Athletic tegen Valladolid en het Andalusische treffen tussen Almería en Málaga.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties