SK Londerzeel
Tubantia Borgerhout
Datum: 05/10/2008 15:00
Competitie: 3e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Burg. A. Lambertstadion
Tubantia pakt eerste overwinning
Tubantia pakt eerste overwinning

Tubantia Borgerhout heeft zijn eerste overwinning van het seizoen beet. Op de zesde speeldag wist het met 1-2 te gaan winnen op het veld van SK Londerzeel dat thuis 0 op 9 haalt.

Londerzeel begon met dezelfde elf namen die ook vorig weekend in de basis stonden. Bij Tubantia moest Rene Romand plaats ruimen voor Said Karami. De thuisploeg begon het best aan de partij, maar Tubantia wist het evenwicht al snel te herstellen. Via Jimmy Sissokho kreeg het de eerste kans en wat later moest Maarten Daniëls plat op een poging van Karami. Londerzeel kon daar niets tegenover stellen en kreeg enkele minuten voor rust het deksel op de neus. Bart Poppe verloor de bal aan Jimmy Sissokho die zich kon doorzetten tot in het strafschopgebied en de bal in doel kon schuiven.
 
Londerzeel kwam gretig uit de kleedkamers en drukte Tubantia tegen zijn doel. Thomas Geerinck en Nicky Melkert verkwanselden echter de kansen en Filip Sluyts kopte op het dak van het doel. Het is een ongeschreven wet in het voetbal dat wie de kansen verprutst er zelf één binnen krijgt. Dit was ook deze keer het geval, want de ongelukkige Poppe miste zijn interceptie waarop Said Karami kon scoren op een voorzet van Olivier Dom. Amper een minuut later kon Londerzeel wel milderen. Nicky Melkert werd gehaakt in het strafschopgebied en zette de strafschop zelf om. Londerzeel geloofde er weer in, maar miste efficiëntie. Melkert kopte immers van dichtbij over en Sebastiaan Van Reeth wist alleen voor Philippe Swolfs de doelman te omspelen, maar besloot voor een leeg doel tegen de buitenkant van de paal. De ingevallen Kevin Geets trapte nog in het zijnet, maar de drie punten waren voor Tubantia.
 
Het is voor Tubantia de eerste zege van het seizoen. Met een 4 op 18 prijkt de Antwerpse club op een gedeelde twaalfde plaats. Londerzeel verloor thuis voor de derde keer op rij en start als titelkandidaat met 6 op 18. Met een elfde plaats staat het net één positie hoger dan Tubantia. In de rand van deze wedstrijd werd ook bekend gemaakt dat bij Londerzeel assistent-trainer Erwin Mortelmans zijn ontslag heeft ingetrokken en dinsdag terug zijn taken hervat aan de zijde van hoofdcoach Peter Mommaert.
 
SK Londerzeel: Daniëls, Bamba, Melotte, Morreel, Sluyts, Maes (62’ Bruyninckx), Van Reeth, Poppe (70’ Geets), De Voeght, Geerinck, Melkert
 
Tubantia Borgerhout: Swolfs, Van Damme, Koçak, Cicmir, Stickens, Karami (79’ Spillemaeckers), Sissokho (70’ Romand), D’Huyvetter, Broeckaert, Dom, Snoeck
 
Doelpunten: 42’ Sissokho (0-1), 58’ Karami (0-2), 59’ Melkert (1-2, pen)
 
Gele kaarten: 34’ Broeckaert, 83’ Dom