Analyse Groningen blijft leider

Kevin Van Cutsem
| 1 reacties
Groningen blijft leider
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

FC Groningen blijft verbazen. Ook na dit weekend blijven de Noord-Hollanders koploper in Nederland. Ook PSV, NAC, Heerenveen en AZ wonnen hun wedstrijd.

FC Groningen is de revelatie van het seizoensbegin. En de groenwitte fans mogen blijven juichen. In Euroborg werd zondagnamiddag ADO Den Haag verslagen met 3-0. Doelpunten kwamen er van Andersson, Levchenko (assist Sepp De Roover) en Berg. Groningen heroverde zo de eerste plaats van PSV, dat zaterdag eveneens met 3-0 won van De Graafschap.

PSV, met Wuytens en Simons in de basis,had het erg makkelijk tegen een zwak De Graafschap. Dankzij twee goals van Lazovic en eentje van Afellay kon PSV zijn Europese kater van deze week doorspoelen.

 
Ook NAC, derde in het klassement, kon opnieuw winnen. De jongens uit Bredawaren de betere van rode lantaarn Volendam,de ploeg van ex-Cerclespeler Vit Valenta.Uitslag: 2-4.
 
Trond Sollied (foto) liet zich deze week nog negatief uit over Ajax. De Heerenveen-trainer zei dat de Amsterdamse club niet veel voorstelde. En gelijk had hij. De Friezen overklasten Ajax en wonnen met 5-2. Al na acht minuten stond Heerenveen 2-0 voor dankzij doelpunten van Silva en Beerens. Met nog een halfuur te gaan hadden Sibon en Pranjic te score al verdubbeld. Huntelaar en Suarez scoorden nog tegen maar Ajax kon in de slotfase de 5-2 (opnieuw Pranjic) niet vermijden. Bij Ajax stonden Vermaelen en Vertonghen in de basis. Brian Vandenbusschestond, ondanks zijn flaters van vorige week, opnieuw in doel bij Heerenveen.
 
AZ heeft ondertussen opnieuw het goede spoor gevonden. Vrijdag stuurde het Sparta wandelen met 6-0. Man in vorm Moussa Dembélé scoorde tweemaal. Swerts één keer (lees verslag). De ploeg van coach Van Gaal staat nu vijfde in het klassement.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties