Eigen doelpunt Simons brengt NAC op kop

Jimmy Wouters
| 2 reacties

NAC Breda is voor het eerst in de geschiedenis van de Eredivisie koploper. De ploeg uit Breda was in de Brabantse derby de betere van landskampioen PSV Eindhoven.

PSV kende in Breda een bijzonder moeizame avond. De mannen van Huub Stevens vonden op geen enkel moment een antwoord op het dartelende spel van de thuisploeg.

NAC begon enthousiast aan de wedstrijd en greep PSV meteen bij de keel. Die aanvalslust werd al vlug beloond want na een klein kwartier was het leer al achter doelman Isaksson verdwenen. Het was een vrije trap van Reuser die via het been van Simons de PSV-keeper kansloos liet.

Met de instelling de aanval is de beste verdediging, vatte NAC de rest van de wedstrijd aan. PSV wist geen antwoord hierop te bieden en keek bij rust verdiend tegen een 1-0 achterstand aan.

Na rust moest NAC noodgedwongen achteruit en beperkte het zich tot counteren. PSV bracht met Bakkal en Koevermans immers meer aanvallende stootkracht, maar veel leverde dat niet op. Vier minuten voor affluiten was het Matthew Amoah die zijn uitstekende vorm onderstreepte door ongenadig de 2-0 op het bord te schieten. Het doelpunt van Afellay in blessuretijd kon de zege van NAC niet meer in gevaar brengen. (AN)