Groningen verliest koppositie in Amsterdam

Jimmy Wouters
| 5 reacties

FC Groningen heeft zaterdagavond dankzij een 1-0 nederlaag tegen Ajax de koppositie moeten overlaten aan NAC Breda. De ploeg uit het Noorden speelde veel te afwachtend en ziet hierdoor drie kostbare punten verloren gaan.

Vooral in de eerste helft nam FC Groningen een veel te afwachtende houding aan. Ajax nam het initiatief in handen en kreeg al vlug enkele kansen. Kort voor rust werd de ploeg dan beloond voor het harde werken. Oleguer kopte de bal aan de tweede paal knap overhoeks achter doelman Luciano.

Pas in de tweede helft begon Groningen in haar kansen te geloven. De bezoekers begonnen fel en zagen onder meer een schot van Granqvist tegen de lat vliegen. Hoewel de Noorderlingen Ajax fel onder druk zaten, kwamen de Ajacieden er bij momenten aardig uit.

In de laatste twintig minuten golfde het spel nog aardig op en neer, maar kwamen beide ploegen niet meer tot scoren waardoor Ajax de misstap van Heerenveen meteen weer goed gemaakt heeft. (AN)