Heracles is ongeslagen status kwijt

Jimmy Wouters

FC Twente heeft in de Oostelijke derby Heracles met 2-0 verslagen. Dit houdt in dat de ploeg uit Almelo meteen haar ongeslagen status kwijt is.

De partij kwam maar traag op gang waardoor er vooral in de eerste helft voor de neutrale voetballiefhebber weinig te beleven viel. Heracles beperkte zich vooral tot stelling nemen voor de eigen zestien terwijl de aanvalsintenties van FC Twente weinig om het lijf hadden.

In de tweede helft voerde Twente dan de druk op. De inbreng van Arnautovic en Hersi zorgde bij de Tukkers voor de nodige frisse lucht waardoor Heracles het moeilijk kreeg. Tien minuten voor affluiten brak de Oostenrijkse invaller dan de ban door een voorzet van Douglas voorbij doelman Pieckenhagen te werken. In blessuretijd nam Elia dan alle twijfels weg door de 2-0 eindcijfers op het bord te plaatsen.