Inter haalt uit in Rome

Maarten Vandenabeele
| 2 reacties

Inter heeft AS Roma een geweldige tik uitgedeeld in de laatste wedstrijd van de zevende speeldag. De Nerazzurri wonnen met 0-4 en staan alleen aan kop in de Serie A met 2 punten voorsprong op de dichtste belagers.

De kampioen nam een droomstart: al na 5 minuten glipte Ibrahimovic door de buitenspelval en de Zweed lobde de ver uitgekomen Doni, 0-1. De thuisploeg, die na een miserabele start van de competitie, dringend nood had aan een goed resultaat, reageerde, maar Julio Cesar echt bedreigen lukte zelden. Aan de overkant was Maicon dicht bij 0-2, maar hij schoot onbegrijpelijk naast. Totti speelde wel Perrotta vrij en die lobde de Intergoalie, maar de actie werd afgefloten voor buitenspel.

In de tweede helft nam Inter een verschroeiende start: Ibrahimovic, weer hij, werd weggestuurd door Muntari en de Zweed faalde niet voor Doni, 0-2. In de 54e minuut kwam een hoekschop aan de rand van de zestien bij Stankovic, die uithaalde en zijn schot via de verste paal in doel zag belanden: 0-3. De storm was nog niet voorbij, want twee minuten later haalde Obinna verwoestend uit: 0-4. De wedstrijd was toen uiteraard al gespeeld. Roma kon geen vuist meer maken. Maicon kopte nog op de paal.