Juventus zakt steeds verder weg

Maarten Vandenabeele
| 3 reacties

Napoli smeerde Juve zijn tweede opeenvolgende nederlaag aan, waardoor de Bianconeri in de onderste helft van het klassement verzeilen. Napoli wordt voorlopig leider. Fiorentina won met gemak van Reggina.

De eerste helft in San Paolo was gelijkopgaand. Na een vinnige start van de thuisploeg nam Juve het heft in handen, maar tegen de rust aan kwam de thuisploeg weer opzetten. Veel kansen waren er niet te zien. De beste, een afgeweken schot van Poulsen, werd door Iezzo ternauwernood in corner geduwd.
Net voorbij het uur kwam Juve op voorsprong: Poulsen ging de rechterflank af en zette voor tot bij Amauri, die voor Cannavaro kwam en de bal in één tijd binnenschoot, 0-1. Lang konden de Bianconeri niet van de voorsprong genieten: bij een voorzet van Lavezzi dook Hamsik moederziel alleen op in de zestien en hij kopte zonder problemen de gelijkmaker voorbij Manninger, 1-1. De thuisploeg wou meer en tien minuten voor tijd werden de thuissupporters beloond: Knezevic werkte de bal slecht weg en Lavezzi kende geen genade, 2-1.

Fiorentina legde Reggina over de knie: in Firenze werd het 3-0. In de 38e minuut kreeg doelman Campagnolo rood voor een fout op Kuzmanovic: rood voor de doelman en strafschop voor Pazzini, die de thuisploeg op 1-0 bracht. Na de pauze gaf de ingevallen Gilardino de zege wat meer glans met twee treffers.