Lazio leider af, Milan rukt op

Maarten Vandenabeele
| 3 reacties

Lazio ging verrassend onderuit in Bologna, waardoor het de leiding moet afstaan. Napoli, Udinese en het verrassende Catania delen voorlopig de leiding. Als Inter vanavond de topper van Roma wint, komen de Nerazzurri alleen aan kop.

Bologna won dit seizoen al in San Siro tegen Milan, maar voor de rest verloor het al zijn wedstrijden. Vanmiddag tegen leider Lazio wendden de Rossoblu de crisis af. De thuisploeg nam een vliegende start: na 5 minuten krulde Volpi een vrije trap over de muur en voorbij Carrizo in doel, 1-0 (foto). Nauwelijks 6 minuten later kopte Di Vaio een hoekschop onhoudbaar binnen: 2-0. De Biancocelesti waren compleet murw en in de 26e minuut pakte Di Vaio uit met een knap vluchtschot: 3-0!
Kort na de pauze ontsnapte Rocchi aan de buitenspelval en kon hij voor 3-1 zorgen, maar de spanning kwam nooit echt terug in de wedstrijd.

Udinese blijft leider, maar tegen Lecce moesten de Bianconeri alle zeilen bijzetten om nog een punt uit de brand te slepen. De thuisploeg kwam via Tiribocchi en een own goal van Domizzi op 2-0, maar Sanchez en D'agostino zetten de scheve situatie nog recht.

Catania won de Siciliaanse derby van Palermo en komt zo mee aan kop. De rode kaart van Carrozzieri, op slag van rust, was bepalend voor de uitslag: na de rust profiteerde Catania optimaal van de man meer. Martinez en Mascara (op strafschop) zorgden voor de doelpunten: 2-0.

AC Milan beet lang zijn tanden stuk op Sampdoria. In de 55e minuut, bij 0-0, werd een bal van dichtbij op de arm van Lucchini getrapt. Scheidsrechter Damato kende geen genade en stuurde de Blucerchiato met een tweede gele kaart van het veld en gaf Milan een penalty. Ronaldinho (foto) zette die om, 1-0, en na een snelle counter scoorde hij even later ook de 2-0. Inzaghi zette in de slotfase de overdreven 3-0 op het bord.

Genoa blijft het goed doen. In eigen huis werd Siena met het kleinste verschil verslagen. Biava scoorde in de 20e minuut.

Chievo en Atalanta hielden elkaar in evenwicht. De thuisploeg kwam in de extra tijd van de eerste helft op 1-0 via Mantovani, maar op het uur bracht Ferreira Pinto de stand in evenwicht: 1-1, meteen de eindstand.

Torino ging in eigen huis onderuit tegen Cagliari, dat met zijn eerste overwinning ook de rode lantaarn kwijtspeelt. Acquafresca zorgde voor de winning goal op enkele minuten van het einde: 0-1.