Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Stade du Tivoli
RC Waregem wint op Tivoli
Rombaux Gunther

Racing Waregem won zaterdagavond zijn wedstrijd op het veld van La Louvière. De vier doelpunten vielen allen na de rust..

Reeds in de openingsminuut kroop Waregem door het oog van de naald. Een prachtig doelpunt van La Louvière werd tot ieders verbazing afgekeurd voor buitenspel. De Waregemse reactie liet niet lang op zich wachten. Een volley van Feys ging naast terwijl de thuisgoalie een knappe reflex in huis had op een poging van Vlaeminck. Na een half uur spelen zette Opbrouck zich knap door op de linkerflank, jammer genoeg kon Feys de bal net niet in doel verlengen. Het enige wapenfeit voor de rust kwam nog uit de tribunes van het thuispubliek, de scheidsrechter legde tot tweemaal toe de partij stil om de supporters aan te manen tot fair play.

Waregem begon uitstekend aan de tweede helft. Via Thoma en Vlaeminck kwam de bal bij Opbrouck terecht. Deze verstuurde de perfecte voorzet naar Dupont die overhoeks afwerkte. Raar maar waar werd ook deze goal afgekeurd wegens buitenspel waardoor het Waregemse feestje nog even uitgesteld werd. Uitstel is echter geen afstel want even later bediende Vlaeminck Van Brabander die de 0-1 dan toch tegen de netten mocht schieten. La Louvière ging op zoek naar de gelijkmaker die uiteindelijk dan toch uit de lucht kwam gevallen. Yurdakul Soner nam een afvallende bal ineens op de slof en knalde de bal enig mooi in doel. Nadat Kristof Dupont nog twee kansen onbenut liet konden de bezoekers even later toch opnieuw afstand nemen van de Wolven. Na een vrije trap kon Björn Deloof  de bal in doel verlengen. La Louvière ging nog op zoek naar de gelijkmaker maar het schot van Souleymane Ba spatte uiteen op de dwarsligger. Waregem kreeg nog verscheidene mogelijkheden via de counter waarop Julien Crepin op aangeven van Devos alleen op doel mocht afgaan. De invaller liet deze kans niet onbenut en legde de 1-3 eindcijfers vast.

Door deze overwinning kan Waregem tevreden terugblikken op de voorbije weken met een knappe negen op negen. Van een gemiste start is alvast geen sprake meer in Waregem.