oudSV Oudenaarde
Racing Club Gent
1-0
2-0
Tom Raes 90'
3-0
Datum: 25/10/2008 19:30
Competitie: 2e amateurliga A
Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Burgemeester Thienpondstadion
Trainerswissel zorgt nog niet voor ommekeer.
carol Vander Cruyssen
| 0 reacties
Trainerswissel zorgt nog niet voor ommekeer.
Foto: © SC

KRC Gent, met nieuwe trainer Lobijn, keerde met lege handen terug naar de Arteveldestad. Het speelde op Oudenaarde nochtans vrank en vrij, maar een uitstekende thuisdoelman en efficiëntie in de afwerking hielden de punten thuis aan de Scheldeboorden.

Benny Lobijn moest het in zijn debuutmatch doen zonder de geschorste Criel en de gekwetsten Van Heule, Van Lokeren, Tardioli en Van Peteghem.

Oudenaarde moest sleutelen aan zijn verdediging door de schorsing van Brewaeys en de onbeschikbaarheid van Van Gyseghem.

 

KRC Gent-Zeehaven begon complexloos en zorgde voor de eerste dreiging via Dekeukeleire. KSVO kwam dan in de match en op een hard schot van Dejonckheere moest doelman Braeckman redden in 2 tijden. Even later werd een vrijschop van Schamp ontzet in de voeten van Devleeschauwer die zijn lob nipt naast zag verdwijnen. Rond de 15de minuut was Schamp sneller dan Mestdagh en zette knap voor tot bij Versijp die mooi binnenschoot: 1 - 0.

Gent was niet aangeslagen en was in het spel zeker niet de mindere van de thuisploeg. Even later was er een schitterende redding nodig van doelman Malfait op een knap genomen vrijschop van Van Waes. Schamp bleef op links heer en meester en gaf de bal mee aan Dejonckheere die knap verlengde tot bij Devleeschauwer wiens schot net over ging.

De eerste kans na de koffie was voor KSVO, maar Van Meirhaeghe kopte de vrijschop van Schamp nipt naast. De “Ratjes” trokken dan met man en macht op zoek naar de gelijkmaker en een kopbal van Dekeukeleire werd op de lijn gered. De bezoekers probeerden het dan met afstandsschoten, maar Malfait stond schitterend te keeperen. Na 2 hoekschoppen op rij voor KSVO ging doelman Braeckman in de fout en Versijp kon gemakkelijk de 2-0 op het bord zetten. De bezoekers waren hierdoor definitief uitgeteld en Oudenaarde kon nu naar hartenlust counteren. De ingevallen Traoré en Schamp kregen nog een kans, maar het orgelpunt kwam er in de laatste minuut als de jonge Tom Raes de bal op de rand van de strafschopzone kreeg en hem met rechts enig mooi in de kruising knalde en zo de 3-0 eindstand vastlegde.

 

Verdiende thuisoverwinning, zij het wel met overdreven cijfers. Gent voetbalde complexloos mee, maar blijft onderaan hangen. Oudenaarde nestelt zich met deze 3de overwinning op rij rustig in de top 5 en mag binnenkort uitkijken naar komende toppers tegen Péruwelz en het verrassende Standaard Wetteren.


Doelpunten; 13' en 61' Versijp 1-0 en 2-0, 90' Raes 3-0.