Analyse Hergroepering aan de kop

Maarten Vandenabeele
| 8 reacties
Hergroepering aan de kop
Foto: © SC

Na de achtste speeldag liggen de ploegen voorin wat dichter bij elkaar. Juventus lijkt op de weg terug, terwijl Roma verder wegzakt.

Inter liet de achtervolgers dichterbij komen na een scoreloos gelijkspel tegen Genoa. Geen ramp uiteraard, maar Mourinho toonde zich bijzonder ontevreden na afloop van de wedstrijd. Verschillende spelers hadden zijn richtlijnen niet opgevolgd en de Portugees dreigde ermee de bewuste pionnen uit de selectie te weren voor de volgende wedstrijd. Om wie het gaat, wou hij niet meegeven, maar in de Italiaanse media werden Obinna, Balotelli (foto) en Cruz genoemd. Afwachten of Mourinho zijn dreigementen uitvoert.

Ancelotti verklaarde vorig weekend dat zijn team de enige challenger is van Inter voor de scudetto. Milan won op een diefje in Bergamo, waardoor de Rossoneri slecht een punt achterstand tellen op de kampioen. Het recept was opnieuw hetzelfde als bij de meeste van de dit seizoen gewonnen wedstrijden: slecht spelen, maar met een klasseflits toch het laken naar zich toe trekken. Door het mislopen van de Champions League zou Milan voor het eerst sinds lang nog eens aanspraak kunnen maken op de titel.

Udinese bevestigde zijn uitstekende seizoensstart tegen AS Roma. Di Natale scheurde de bezoekende defensie aan flarden en Udinese staat zo weer mee op kop. Felipe en Zapata, de twee absolute sterkhouders achterin, speelden dit seizoen nog niet mee, zodat de Bianconeri nog sterker staan als die twee weer fit zijn. Voorin heeft coach Marino keuze te over met ook nog internationals Pepe en Quagliarella, naast Floro Flores en Sanchez.

Ook Napoli kan wel eens lang meedoen voorin. In Rome bewees het team van Reja dat het ook op verplaatsing een erg sterke en volwassen ploeg is geworden. Het genie van Lavezzi gaf weer de doorslag, maar ook het middenveld, met Gargano (foto) als regelaar en Hamsik met de infiltraties, is oerdegelijk. Napoli heeft geen Europese verplichtingen meer en kan zich volledig op de Serie A concentreren. De club houdt de boot nog af, maar een topviernotering op het einde van het seizoen zou niet echt meer een verrassing zijn.

Fiorentina staat plots ook op een punt van de eerste plaats. 1-3 winnen in Palermo is knap, ook al verdiende de thuisploeg wel meer en was er een handsdoelpunt nodig van Gilardino om de score te openen. Fiorentina toonde zich erg cynisch en doelgericht, iets waar ze in de Champions League, tegen Bayern, zelf het slachtoffer van waren. Gilardino kreeg 2 matchen schorsing na zijn handsbal, maar Prandelli heeft zoveel aanvallend talent, dat het gemis van de topschutter opgevangen moet kunnen worden.

Amauri is zijn huizenhoge transfersom al waard voor Juventus: opnieuw was zijn doelpunt genoeg voor de winst. Juve was tegen Torino duidelijk de betere ploeg, maar veel overschot had het team van Ranieri (alweer) niet. Toch zal de dubbele overwinning, tegen Real en Torino, de Bianconeri een morele boost gegeven hebben. De ziekenboeg zit nog steeds overvol, maar stilaan komen enkele geblesseerden terug: Camoranesi als eerste en kort daarna ook Buffon en Zanetti (foto). Voor Juventus is er nog helemaal niets verloren. Bovendien bewezen de taferelen na de twee gewonnen wedstrijden dat alle neuzen duidelijk wel nog in dezelfde richting wijzen.

Of dat laatste ook van AS Roma mag gezegd worden, is hoogst twijfelachtig. Alweer gingen de Romeinen onderuit, waardoor de achterstand op Inter nu al 10 punten bedraagt. De clubleiding stuurde de spelers meteen in afzondering tot woensdag, wanneer de volgende speeldag op het programma staat. Spalletti kon zich lang verschuilen achter de afwezigheid van Totti, maar nu het ook met de kapitein niet lukt, moet hij zich ernstig vragen beginnen te stellen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties