Andy Cole bergt voetbalschoenen definitief op

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Andy Cole bergt voetbalschoenen definitief op
Foto: © SC

Andy Cole heeft besloten om per direct met de actieve voetbalsport te kappen. Enkele weken geleden kwamen de spits en zijn toenmalige club Nottingham Forest tot een akkoord om het contract te ontbinden. Cole zoekt nu geen nieuw team meer.

Andy Cole hoopte eigenlijk afscheid te kunnen nemen bij Nottingham Forest, maar het is anders uitgedraaid. "Het was niet de meest ideale manier om mijn carrière af te sluiten", geeft hij toe in de Britse krant The Times. "Het liep echter niet geheel naar wens. Ik wilde het team uit mijn stad nog een helpende hand toesteken, maar vanaf dag één was ik in onzekerheid over mijn rol in het team. Het leek wel of manager Colin Calderwood zich ongemakkelijk voelde door mijn aanwezigheid. Het was heel vreemd", zegt Cole.

Andy Cole maakte grote sier bij Aston Villa en Manchester United waarmee hij de Champions League kon winnen in 1999. Nadien ging het bergaf met de carrière van de spits. In het seizoen 2005/06 scoorde hij nog negen keer voor Manchester City, maar daarna kwam hij amper dertig keer aan de bak bij teams als Portsmouth, Birmingham City en FC Sunderland. Desondanks scoorde hij in zijn carrière toch 187 doelpunten in de Premier League.

Van Cole nu zal doen, is nog niet bekend. De optie die het meest voor de hand ligt voor hem is dat hij jeugdtrainer zal worden bij Blackburn Rovers.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties