BL kort: Hoffeheim alleen leider

Philippe Crols

Hoffeheim is na veertien speeldagen opnieuw alleen leider. De nieuwkomer won op bezoek bij Köln terwijl co-leider Leverkusen te Bielefeld in het zand beet.

Dema Ba bracht Hoffenheim na een halfuur op voorsprong. Nog voor het uur moesten beide teams met tien man verder na rode kaarten voor McKenna (K) en Gustavo (H). De onvermijdelijke Ibisevic dikte de score twintig minuten voor tijd verder aan. Petit zorgde nog eventjes voor spanning, maar opnieuw Ibisevic besliste de wedstrijd.

Leverkusen ging de boot in bij Bielefeld. Wichniarek en Halfar scoorden voor de thuisploeg in de tweede helft. De late goal van Helmes was slechts de eerredder.

Bayern München won in eigen huis van Cottbus. Skela opende de score voor de bezoekers, maar Ribery en Demichelis scoorden nog voor de pauze. Klose en Toni maakten er na rust al snel komaf mee.

Schalke hield de punten thuis tegen Gladbach. Altintop scoorde in de eerste helft twee maal, Farfan een keer. Tussendoor had Friend de 2-1 gemaakt. De ruststand, 3-1, was ook de eindstand.

Hertha BSC blijft vriend en vijand verbazen. Het liep in Bochum 0-3 uit. De thuisploeg kwam nog wel terug tot 2-3.

Frankfurt liet dan weer weinig heel van Hannover: 4-0.

Ten slotte was er nog een zege voor Wolfsburg tegen Stuttgart: 4-1. Het kostte trainer Armin Veh zijn job.