Analyse Hoffenheim is opnieuw alleen leider

Philippe Crols
| 0 reacties
Hoffenheim is opnieuw alleen leider

Veertien speeldagen zijn we ver in de Bundesliga, maar Hoffenheim staat nog altijd helemaal bovenaan de klassering. In tegenstelling tot co-leider Leverkusen kon het wel winnen.

Hoffenheim alleen leider
Hoffenheim bracht zijn uitwedstrijd op bezoek bij Köln tot een goed einde. Demba Ba kon scoren en dat deed ook spitsbroeder Ibisevic. Die laatste scoorde zelfs twee maal en zorgde er zo voor dat Hoffenheim drie punten uitloopt op Leverkusen.

Bayer slaagde er namelijk niet in om in Bielefeld te winnen. Het ging met 2-1 ten onder. Bielefeld komt voorlopig weg van de degradatieplaatsen.

Bayern München heeft Leverkusen bijgebeend op de tweede plaats na een zege tegen rode lantaarn Cottbus.

Bielefeld grote winnaar onderaan
Bielefeld won dus onderaan en deed een geweldige zaak. Van de laatste zes teams pakte enkel Arminia punten. Voorlaatste Karlsruhe verloor thuis met het kleinste verschil van Dortmund, dat in de subtop blijft staan. Bochum is ook nog steeds voorlaatste, want het verloor in eigen huis van Berlijn. HBSC staat verrassend genoeg op slechts vier punten van de leider.

Nog onderaan verloren Gladbach en Hannover. Dat laatste team ging met de billen bloot in Frankfurt (4-0) terwijl Gladbach onderuit ging te Gelsenkirchen. Schalke blijft na een 3-1-zege in de subtop staan.

Verlies kost Veh ontslag
Werder Bremen verloor op de veertiende speeldag met 2-1 van Hamburger SV. Werder staat zo al op elf punten van Hoffenheim. HSV staat vijfde.

Stuttgart ging ook al ten onder. Dag gebeurde te Wolfsburg. Het betekende meteen ook het einde van Armin Veh bij Stuttgart als trainer.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties