oudSV Oudenaarde
UR La Louvière Centre
1-0
Datum: 06/12/2008 19:30
Competitie: 2e amateurliga A
Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Burgemeester Thienpondstadion
Wat kan voetbal toch heerlijk oneerlijk zijn...
carol Vander Cruyssen
| 0 reacties
Wat kan voetbal toch heerlijk oneerlijk zijn...
Foto: © SC

"Als je niet scoort, kun je niet winnen en krijg je het deksel op de neus". Het afgezaagde voetbalcliché was opnieuw van toepassing in de wedstrijd tussen KSVO en US CENTRE. De bezoekers domineerden, misten hopen kansen en werden afgemaakt in de slotfase.

KSV Oudenaarde - URS Du Centre: 1 - 0

KSV Oudenaarde moest het doen zonder de geblesseerde Devleeschauwer.

Van bij de aftrap drukten de bezoekers meteen hun stempel op de match. Met mooi, gevarieerd combinatievoetbal trokken ze massaal richting thuisdoel. Tot echt uitgespeelde kansen leidde dat echter niet in de beginfase. De eerste schuchtere poging kwam er op de 8ste minuut, toen Londo het probeerde van op afstand, maar Malfait was bij de pinken. Na een mooie combinatie over diverse tussenstations schoot de sterk spelende Chebaiki niet zo ver naast. Pas rond het kwartier stak de thuisploeg de eerste keer de neus aan het venster. Versyp bediende Bernaert op rechts en zijn voorzet werd door Schamp aan de verste paal in één tijd naast geschoten. KSVO vond zijn draai op het middenveld niet en het was oppassen geblazen voor de technisch sterke bezoekers die er telkens bijzonder snel uitkwamen. Halverwege de eerste helft behoedde Malfait de thuisploeg voor een achterstand met een kamikazeprong in de voeten van Chebaiki die alleen voor hem opdook. Aan de overzijde had Schamp het bijzonder lastig met de sterke mandekking van N’Diaye, maar kon op het einde van de eerste helft toch enkele keren dreigen. Op zijn voorzetten kwamen Martens en Versyp telkens net een stapje te kort. Op slag van rust pakte Chebaiki nog uit met een verrassend schot, dat maar nipt overzeilde en moest aan de overkant doelman Causin plat op een schuiver van Raes.

KSVO probeerde na de rust de bakens te verzetten en dreigde even op vrijschop van Schamp, maar de bezoekers namen onmiddellijk opnieuw het hef in handen. Na een vrijschop slaakte het thuispubliek een zucht van opluchting, toen Delaby op enkele meters van het doel onbegrijpelijk over de bal trapte. De bezoekers bleven op zoek naar de openingstreffer en Malfait bewees nogmaals zijn klasse, toen hij met stijl een hard schot van Londo van onder de lat tipte. Na enkele wissels langs beide kanten, moest Malfait alweer redding brengen op een schot van Grisez. KSVO zette zijn zinnen nu op de counter en na een mooie actie tussen Schamp en de pas ingevallen Pareyn, moest doelman Causin in 2 tijden redding brengen op het schot van deze laatste. Op het moment dat Centre wat stoom moest aflaten, sloeg de thuisploeg toe! Eerst pakte Cousin nog een vluchtschot van Schamp, na een mooie actie van de mee opgerukte De Caluwé. Maar even later zette Pareyn zich op links mooi door, gaf de bal perfect voor en Sandy Martens gleed de bal aan de eerste paal binnen. Centre trok dan met man en macht op zoek naar de verdiende treffer, maar Malfait pakte ook mooi het schot van de ingevallen Brisset. Di Nolfo schoot in de draai nipt over en Malfait mocht zich gelukkig prijzen, dat het afgeweken schot van Brisset maar net naast ging. KSVO haalde bibberend maar knokkend de eindstreep met een nieuwe driepunter op zak. Een gevleide overwinning voor de thuisploeg die met het maximum van de punten leidt in de 2de periode en komende zondag op het veld van Standaard Wetteren een onvervalste topper speelt.

Doelpunt:

 

81’ 1-0 via Sandy Martens