Boca Juniors pakken 23e titel na verlies

Geoffrey Verbruggen
| 0 reacties
Boca Juniors pakken 23e titel na verlies
Foto: © SC

Boca Juniors is kampioen van Argentinië. In een spannende barrage met drie verloren de Xeneizes met 1-0 van Tigre, maar volstond het doelsaldo om hun 23e titel te veroveren.

Voor de tweede keer in de geschiedenis moest een beslissend drieluik de Argentijnse kampioen aanwijzen. San Lorenzo was al uitgeschakeld na de 2-1 zege tegen Tigre en de 3-1 nederlaag tegen Boca. Tigre moest Boca kloppen met twee doelpunten verschil wou het zich voor het eerst in zijn bestaan tot beste ploeg van het land kronen.

Tigre kwam echter niet verder dan 1-0 en zo werd het Boca van coach Carlos Ischia voor de 23e keer landskampioen. Zonder de geschorste Riquelme (foto) ving de ex-ploeg van Maradona Tigre voor de rust simpel op. Maar toen die na de pauze met drie extra aanvallers gingen spelen, kreeg Boca het nog benauwd. In de 67e minuut kon Lázzaro binnenkoppen na een blunder van Boca-doelman Javier García. Voor de Boca Juniors bleef het bibberen tot het laatste fluitsignaal, maar ze hielden stand.

De fans van Boca beleefden gisteren een heuglijke dag, want eeuwige aartsrivaal en recordkampioen River Plate eindigde laatste in de competitie. "Cry River, cry", weerklonk het smalend uit alle blauw-gele kelen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties