Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Burgemeester Thienpondstadion
Oudenaarde en W-Zaventem delen punten
carol Vander Cruyssen

Woluwe-Zaventem heeft zijn status van seizoensrevelatie nog wat meer kracht bijgezet met een verdiend gelijk spel bij Oudenaarde. Pas in de slotfase, slaagde een fel gehandicapte thuisploeg er in een punt uit de brand te slepen.

Bij de thuisploeg werden de geschorsten Brewayes, De Caluwé en Martens, vervangen door Van Gijseghem, Vandenbroeck en Bernaert. Bij W-Z begon de herstelde Stuckens op de bank. Ondanks deze handicap, begon de thuisploeg nochtans vrij goed aan de partij. Het probeerde op de flanken de ruimte te zoeken, maar dat leverde geen doelgevaar op. De eerste wapenfeiten waren dan ook de gele kaarten voor Etumba, na een zware charge op Vandenbroeck en voor Versyp, toen die al te opzichtig een fout probeerde uit te lokken. WZ kwam beter in de match en werd onder impuls van de sterk spelende Vandeputte en Van Den Broeck dominanter op het middenveld, maar verder dan een harde schuiver van Volont, probleemloos gepakt door de wederoptredende Malfait, kwam het niet. Aan de overkant liet doelman Vujadinovic zich bijna verrassen door een botsende vrije trap van Schamp, in 2 tijden gestopt. Op het half uur kwamen de bezoekers op voorsprong. De thuisploeg verdedigde wat slapjes uit en via enkele tussenstations kwam de bal bij Stocks terecht. Deze draaide zich knap vrij, kapte ook nog Van Gyseghem uit en trapte met links de bal overheerlijk in de kruising. Een echte beauty! De thuisploeg wist dat het tegen de sterkste defensie van de reeks moeilijk zou worden en kon voor de rust de bakens niet meer verzetten. Zonder echt oogstrelend voetbal te spelen, wettigden de bezoekers volkomen hun voorsprong bij de rust.

Geen wijzigingen bij beide ploegen en voorlopig ook niet in het speldbeeld, bij aanvang van de 2de helft. De bezoekers bleven baas op het middenveld en na een mooie aanval schoot Janssens niet zo ver over. Aan de overkant viel dan de eerste kans voor KSVO, maar Bernaert twijfelde te lang tussen koppen en controleren, waardoor de bezoekers konden ontzetten. Er werd meteen een snelle counter opgezet en Malfait toonde zijn klasse, toen hij het afgeweken schot van Janssens van onder de lat zweefde. KSVO probeerde meer greep op het middenveld te krijgen met Van Den Bossche in de plaats van Bernaert. Na een solo, probeerde Schamp het met een gedraaide bal, die over de kruising zeilde. De bezoekers bleven gevaarlijker op de counter en Abdar Hicham sneed als een mes door boter, maar kraakte zijn schot. Even later redde Malfait alweer de meubelen, toen hij een hard schot van Volon uit de benedenhoek zweefde! KSVO probeerde op inzet de bakens te verzetten en kwam beter in de match. Toch moest Malfait aandachtig blijven op poging van alweer Janssens. Met Pareyn voor Wallez trok het dan, aangemoedigd door het thuispubliek naar voor. Dejonckheere snoepte centraal de bal af en gaf perfect in de loop van Versyp, die op rechts alleen op doel kon afgaan. Hij viseerde de kortste hoek, maar zijn plaatsbal streelde buitenkant zijnet. De bezoekers zakten weg op het zware veld en voor hen was het nu pompen of verzuipen. Kort voor het einde zette Devleeschauwer zich in zijn gekende, krachtige stijl door en zijn keiharde voorzet werd door Versyp vallend met het hoofd binnengebuffeld. De 1-1 zorgde voor een geweldige ontlading bij de thuisploeg. KSVO was nu echt gelanceerd. Pareyn kwam een teenlengte te kort op voorzet van Schamp en er was nog een dubieuze tussenkomst op Versyp, toen hij wou besluiten op voorzet van Dejonckheere. Diep in blessuretijd pakte Devleeschauwer geel en leek de hierop toegekende draaiende vrijschop van Janssens over de armen van Malfait binnen te gaan. Het ronde ding verkoos, tot opluchting van het thuispubliek, toch naast de kruising buiten te draaien waardoor de thuisploeg met een zucht van opluchting het eindsignaal haalde.