Analyse Nieuwe monsterzege en record voor Barça

Tonnelier Caroline
| 2 reacties
Nieuwe monsterzege en record voor Barça
Foto: © SC

Ook Deportivo, een van de revelaties van de heenronde, heeft Barcelona niets in de weg kunnen leggen in de race naar een nieuw record. De Galiciërs kregen een 5-0 pandoering, waardoor Barça met 50 punten de heenronde afsluit.

De heenronde van Barcelona was, op het begin na, absoluut indrukwekkend. Geen tegenstander kon de Catalanen iets in de weg leggen en op speeldag 19 kregen we een zoveelste demonstratie in Camp Nou. Het was de onhoudbare Messi, drijvende kracht in het team van Guardiola, die de ban openbrak. Henry en topschutter Eto'o, het voor het begin van het seizoen zo goed als afgeschreven spitsenduo, deed de rest. Deportivo werd een illusie armer en vijf tegengoals rijker naar huis gestuurd.
 
De eerste achtervolgers van Barcelona, Sevilla en Real Madrid, kenden heel wat meer moeite met hun tegenstanders. Bij de ploeg uit de Andalusische hoofdstad eiste invallersdoelman Varas een hoofdrol op tegen een beter spelend Numancia. De bezoekers vergaten de kansen af te maken en Sevilla toonde zich via Renato op het einde van de wedstrijd wel efficiënt. Niet voor het eerst hield de ploeg van Manolo Jimenez op die manier de drie punten thuis.
 
Real Madrid had nog veel meer geluk nodig om zijn partij thuis tegen rode lantaarn Osasuna als winnaar af te sluiten. Het was huilen met de pet op in Bernabeu en alleen de belachelijke beslissingen van scheidsrechter Pérez Burrull (twee keer geel voor Juanfran wegens schwalbe bij duidelijke penalty-overtredingen) en de zwakke prestatie van de bezoekende doelman Roberto konden Real aan de drie punten helpen. Osasuna was verdiend op voorsprong gekomen, maar in de tweede helft zorgden doelpunten van Ramos, Higuaín en Robben voor de thuisoverwinning.
 
Het lijkt opnieuw niet het seizoen van Valencia te gaan worden. In een spannende en hoogstaande wedstrijd op het veld van Athletic Bilbao trokken de bezoekers aan het kortste eind. Valencia gaf twee keer veel te snel een voorsprong uit handen en miste bovendien te veel kansen. Athletic trok in extremis de drie punten nog naar zich toe en kan steeds verder naar boven kijken. Valencia daarentegen ziet de concurrenten opnieuw wat dichter komen.
 
Villarreal kan opgelucht ademhalen. Na een zwakke reeks van zes wedstrijden waarin niet gewonnen werd, mocht El Submarino Amarillo eindelijk nog eens vieren. Slachtoffer was het in degradatienood verkerende Mallorca. Erg indrukwekkend was de prestatie van Villarreal niet, maar de ploeg van Manzano leverde alweer een slappe prestatie. De ploeg uit de Balearen pakte amper drie punten in elf wedstrijden en is voorlaatste.
 
Atlético Madrid slaagde er niet in een fel verhoopte zege te pakken. Tegen en in Almería hadden de Madrilenen wel de beste kansen, zonder echt goed te voetballen. Ook met een numerieke meerderheid slaagden de rojiblancos er niet in het verschil te maken. Atlético pakte wel zijn eerste puntje van het jaar en blijft zo zesde.
 
Málaga blijft het goed doen en vooral thuis zijn de Andalusiërs moeilijk te kloppen. Espanyol Barcelona verkeert in een heel wat mindere vorm en het was dan ook niet verwonderlijk dat Málaga de drie punten kon thuishouden. De 4-0 was echter een te zwaar verdict voor de Catalanen, die op het moment van de openingstreffer de betere ploeg waren en twee penalty's tegen kregen. Málaga sluit met een record de heenronde af, als best presterende nieuwkomer.
 
Getafe en Racing konden mits winst zichzelf wat ademruimte gunnen in de degradatiestrijd. Het was de (bijna ex-)ploeg van Tchité die het met het kleinste verschil won. Zigic maakte het verschil voor de Cantabriërs, die met weinig inspanning drie punten op zak staken. Voor Getafe ziet het er na vier opeenvolgende nederlagen niet erg rooskleurig uit.
 
Ook Valladolid en Real Betis hadden nood aan een zege na een slechte reeks. Dankzij uitblinker Sergio Garçia, goed voor twee doelpunten en een assist, waren het de verdiblancos die eindelijk nog eens konden juichen. Het werd 1-3 voor Betis, dat zich zo weer wat rust gunt in de degradatiestrijd. Valladolid verloor zijn laatste vier wedstrijden.
 
Recreativo Huelva kende weinig moeite met een tegenvallend Sporting Gijón. De Andalusiërs waren op elk vlak de betere en hadden aan twee treffers vroeg in elke helft voldoende voor een comfortabele zege. Adrián Colunga had een belangrijk aandeel in de zege, die Recreativo toeliet wat meer afstand te nemen van de degradatiezone.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties