Ajax verliest, Volendam pakt punt

Philippe Crols
| 1 reacties
Ajax verliest, Volendam pakt punt
Foto: © SC

Ajax heeft voor de tweede opeenvolgende week verloren. De Amsterdammers gingen in eigen huis de boot in tegen Heerenveen. Als AZ zondag wint, loopt het negen punten uit op de ploeg van Marco Van Basten.

Ajax - Heerenveen was een evenwichtige wedstrijd. Net na rust kantelde de partij in het voordeel van de bezoekers. Vorige week kreeg Jan Vertonghen nog rood, nu was de andere Belg in de Ajaxdefensie, Thomas Vermaelen (foto), de pineut. Hij haalde een doorgebroken speler neer en kreeg rood. Danijel Pranjic scoorde op het uur vanop vrijschop de enige goal en zo nadert Heerenveen tot op drie punten van Ajax.

Rode lantaarn Volendam pakte een punt op bezoek bij NAC Breda. De laatste in de stand kon aanspraak maken op meer, maar kwam in de tweede helft toch op achterstand na een treffer van Joonas Kolkka. Rowin Van Zaanen zorgde toch nog voor een meer dan juiste eindstand.

Vitesse heeft een noodzakelijke zege geboekt onderaan de klassering. Willem II ging in eigen huis de boot in. Mads Junker en Ricky Van Wolfswinkel zorgden voor de doelpunten.

Ten slotte had Groningen aan een goal van Gonzalo Garcia genoeg om te winnen op bezoek bij ADO Den Haag.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties