Messi redt drie punten voor Barça

Tonnelier Caroline
| 3 reacties

De zegereeks van Barcelona houdt aan, al ging het niet makkelijk op het veld van Racing Santander. Atlético en Villarreal blijven in crisis na nieuwe nederlagen.

Koploper Barcelona moest op bezoek bij Racing Santander, een van de weinige ploegen die in de heenronde een punt kon pakken.  Even na de pauze waren het de Cantabriërs die verrassend op voorsprong kwamen.  Zigic opende van op de strafschopstip de score.  Het was pas de eerste penalty die de Catalanen tegen gefloten kregen dit seizoen.  Het was invaller Messi die alweer het verschil maakte.  De Argentijn stond nog geen vijf minuten op het veld toen hij de gelijkmaker binnentikte.  In de slotfase bezorgde La Pulga zijn team na een knappe actie nog de drie punten en schreef hij geschiedenis met het 5000e doelpunt voor Barcelona.  De Catalanen eindigden de wedstrijd nog met negen na de uitsluitingen van Marquéz en Piqué, beiden voor overtredingen op Tchité

Voor Villarreal en Atlético Madrid wil het niet lukken in 2009.  El Submarino Amarillo ging zwaar onderuit op het veld van Deportivo, dat ook een zwakke reeks achter de rug had.  Het werd 3-0 voor de Galiciërs.  Lafita scoorde twee keer, Riki tekende voor de derde treffer.  Villarreal kon zelfs van op elf meter niet scoren en mocht zijn doelman Diego Lopéz, die hen behoedde voor een nog grotere afstraffing, dankbaar zijn.  Atlético Madrid bakte er ook weinig van thuis tegen Valladolid.  De bezoekers speelden heel wat beter dan de voorbije wedstrijden en haalden het verdiend met 1-2.  Luis Prieto opende de score, Garcia Calvo stelde met een own goal tegen zijn ex-ploeg gelijk en Victor bezorgde met een penaltygoal zijn ploeg de zege.

Onderaan het klassement deed Osasuna een gouden zaak in de degradatiestrijd.  Een vroege treffer van Pandiani volstond voor de drie punten tegen concurrent Real MallorcaOsasuna eindigde de match met tien na een rode kaart voor Nekounam, Mallorca zelfs met een man minder na uitsluitingen van doelman Aouate en David Navarro.  Espanyol Barcelona leek ook op weg naar een belangrijke zege tegen Recreativo HuelvaPareja had de Catalanen op voorsprong gebracht, maar in blessuretijd redde Marco Rubén met een penalty nog een punt voor de bezoekers.  In diezelfde fase werd Kameni overigens uitgesloten en doelpuntenmaker Pareja kon tussen de palen de gelijkmaker niet vermijden.  Real Betis leek na een vroege 2-0 voorsprong op weg naar een makkelijke zege tegen GetafeJuanma en Mark Gonzaléz scoorden na zwak verdedigen van de bezoekers.  Na de uitsluiting van Juande rond het halfuur kantelde de wedstrijd echter.  In de tweede helft kon Uche twee keer scoren en zo een gelijkspel uit de brand slepen voor de ploeg uit Madrid.  Ricardo voorkwam met enkele goede reddingen en een gestopte penalty nog de nederlaag voor de verdiblancos