Simons vernedert Derijck

Steurbaut Kersten
| 2 reacties
Simons vernedert Derijck
Foto: © SC

PSV heeft donderdagavond zwaar uitgehaald. De Eindhovenaren wonnen in eigen huis met ruime 6-0 cijfers van ADO Den Haag. Timmy Simons en co krijgen Ajax weer in het vizier.

PSV voetbalde als bevrijd na het ontslag van Huub Stevens, maar vond in een zwak ADO Den Haag geen waardige tegenstander. De staartploeg liet zich gewillig naar de slachtbank leiden. Timothy Derijck stak zelfs bijna een handje toe. De verdediger, deze winter bijna eigendom van Club Brugge, werkte na een kwartier ei zo na een voorzet van Amrabat in eigen doel.
 
Uitstel maar geen afstel. Uitblinker Dzsudzsák strafte mak verdedigen af en opende na een half uur de score. Ola Toivonen dook net voor de koffie op voor zijn tegenstander en tikte mooi overhoeks binnen.
 
In de tweede helft moest de kelk tot op de bodem geledigd worden. Tweemaal Dzsudszák – een dribbel door de defensie en een uitstekende vrije trap - en tweemaal Amrabat – een heerlijk hakballetje en een doelpunt na een lange rush – maakten de blamage compleet voor de bezoekers.
 
PSV nadert tot op vier punten van Ajax en ziet de toekomst weer rooskleurig tegemoet. Voor ADO wordt het knokken tot het bittere eind. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties