Chelsea zet Scolari op straat

Philippe Crols
| 15 reacties
Chelsea zet Scolari op straat
Foto: © SC

Luiz Felipe Scolari is sinds maandagmiddag geen manager meer van het Engelse Chelsea. Het ontslag van de Braziliaan is te wijten aan de matige prestaties van de Londense club van de afgelopen maanden.

Afgelopen weekend speelde Chelsea in eigen huis 0-0 gelijk tegen promovendus Hull City. Dat was de spreekwoordelijke druppel. De Londense club staat voorlopig zeven punten achter leider Manchester United en de kampioen heeft ook nog een wedstrijd minder gespeeld.

Chelsea begon met zijn nieuwe manager nochtans goed aan het seizoen. De troepen van Luiz Felipe Scolari (foto) lieten in eigen huis wel steeds vaker domme punten liggen en naarmate de competitie vorderde, beterde dat er niet op.

Het bestuur van de Engelse topclub reageerde door Scolari de laan uit te sturen. "De resultaten en de prestaties van het team gaan achteruit in een sleutelperiode in het seizoen", luidt het. Daarom hebben we besloten de samenwerking stop te zetten", klinkt het. Ray Wilkins, tot voor vandaag de assistent van Scolari, neemt voorlopig de taken van de Braziliaan over.

Het is trouwens maar een sombere dag geworden voor de managers in Engeland. Eerder stuurde Portsmouth Tony Adams ook al de laan uit.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties