Pizarro wil graag weer voor Peru voetballen

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Pizarro wil graag weer voor Peru voetballen
Foto: © SC

Claudio Pizarro (foto) zou in de toekomst graag weer geselecteerd worden voor de nationale ploeg van zijn land Peru. De aanvaller van Werder Bremen kreeg van de Peruviaanse voetbalbond een schorsing van achttien maanden na een feestje in 2007.

Claudio Pizarro zou aanwezig geweest zijn op een feestje na de interland Brazilië-Peru in 2007. In een Braziliaans hotel zou hij eens flink uit de bol geweest zijn in de aanwezigheid van heel wat alcohol en prostituees. De Peruviaanse bond zou dit ongepast gevonden hebben omdat het nationale elftal de partij verloor. Pizarro ontkende echter dat hij aanwezig was op het feestje en wilde dat zijn naam gezuiverd werd. Het belette de Peruviaanse bond echter niet om de spits die ooit nog voor Bayern München speelde achttien maanden te schorsen voor de nationale ploeg.

Pizarro had de Peruviaanse bond ook al voor het TAS, het internationaal sporttribunaal in Lausanne, gedaagd. Het belet de 55-voudige international nu echter niet om weer voor zijn land te spelen. "Ik ben erg gesteld op mijn land. We hebben jonge spelers in de selectie die talentvol zijn. Ik zie dat niemand Peru nog respecteert, zelfs niet als we in eigen land spelen", aldus Pizarro. Peru staat momenteel op de laatste plaats in de Zuid-Amerikaanse zone voor het WK in Zuid-Afrika. Nu al is zeker dat ze er niet bij zullen zijn volgend jaar. Sinds 1982 is Peru overigens nooit meer op een WK geweest.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties